perjantai 29. heinäkuuta 2016

Pekoni-avokadoleipä uppomunallaPannukakkujen lisäksi söimme Silo Cafessa Berliinissä paikan nimikkoleivän The Silon. Leipä oli trendikkäästi avokadolla ja uppomunalla päällystetty ja mukana oli myös pekonia, manchego-juustoa, yrttikastiketta ja ituja. Leipä ei ollut mitä tahansa paahtista vaan paikallisen Sironi-leipomon rapeakuorinen, vaalea leipä, oikein hyvä sellainen. Myös tässä annoksessa yrttikastikkeessa maistui selvästi tilli, mikä sopi kokonaisuuteen hyvin.

Omassa kotiversiossani unohdin suosiolla manchego-juuston, vaikka se niin hyvää onkin. Mutta käytännössä se jäi hieman muiden täytteiden varjoon. Idut unohtuivat huolimattomuuttani, mutta tilalle tuli sentään salaatinlehti. Kelvatkoon.


Pekoni-avokadoleipä uppomunalla


Tee yrttikastike jo ennakkoon. Laita 3/4dl tilliä ja 3/4dl valinnaisia yrttejä korkeaan astiaan. Lisää 2rkl sitruunan mehua ja 3rkl öljyä sekä ripaus suolaa. Hurauta sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi. Lisää tarvittaessa sitruunamehua tai öljyä. Anna tekeytyä jääkaapissa.

Leikkaa rapeakuorisesta, vaaleasta leivästä jokaiseen annokseen yksi paksuhko leipäsiivu. Asettele pannulle 2 pekonisiivua per annos ja paista pekonit rapeaksi. Nosta valuttumaan. Paista leivät molemmin puolin pekonirasvassa.

Valmista 1-2 uppomunaa per annos. Leikkaa avokadoa siivuiksi (tai tee mössöä) ja kasaa leivän päälle. Lisää uppomuna, pekonit ja yrttikastike. Lisää vielä halutessasi ituja tai salaatinlehtiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti