tiistai 5. heinäkuuta 2016

Kesäloman ihanat ja helpot aamupalat



Berliinin aamupaloista päästäänkin kesäloman ihaniin aamupaloihin. En muista milloin olisin viimeksi ollut lomalla kotona näinkään monta päivää. Olemme olleet jo viisi päivää kotona, ja edelleen kesälomalla. Tähän voisi vaikka tottua! Ja mitä luksusta onkaan, että lomaa on vielä jäljellä, vaikkei mitään neljän viikon kesälomaa olekaan tiedossa.



Loma on joka tapauksessa niin ihana asia, että sitä pitää juhlistaa joka aamu hyvällä aamupalalla. Ja lomallahan on aikaa laittaa pikkuisen parempaa. Jokainen aamu on odotettu hetki, kun tarjolla on jotain pientä luksusta. Ja en tarkoita, että pitäisi alkaa vääntämään viidenkymmenen yksityiskohdan smoothiebowlia, vaan yksinkertaisesti riittää, jos jugurtin päälle asettelee vaikkapa kohmeisia mustikoita ja karpalokauraa.



Tuorepuristettuun appelsiinimehuun tottui taas Berliinissä, joten sitäkin oli pakko tehdä taas kotona. Amerikkalaiset pannukakut ovat vakiovieraita keittiössämme (olivat sitten itse tehtyjä tai oikaistuja), mutta tällä kertaa niiden päälle ladottiin pehmeää rahkaa ja marjoja. Munakokkeli on aina perushyvä aamupala.



Ennen lomalle lähtöä tuhosin jääkaapissa lojuneet kirsikat ja tein niistä minierän hilloa. Nyt sitä oli kiva syödä kroisanttien kera. Smoothiet ovat myös vakiokamaa aamupalapöydässämme, mutta tällä kertaa niillä on myös tietty missio: tehdä pakastimessa tilaa uusille marjoille!



Jääkaapin tyhjennyksestä oli kyse myös tomaatti-mozzarella -toastien kohdalla, samoin perunarieskoissa. Miten olinkaan unohtanut, että perunarieskat on niin helppoja ja hyviä, erityisesti tietenkin munavoin kera. Minulla oli pakastimessa valmista perunasosetta, joten rieskatkin valmistui kädenkäänteessä.



Huomenna olisi tarkoitus kokeilla Berliinin aamupalamuistoja, siitä tuleekin herkullista!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti