perjantai 22. heinäkuuta 2016

Blogipiknik puutarhassaOulun ruokabloggaajien perinteinen kesäpiknik vietettiin tällä kertaa ei-perinteisesti puiston sijasta puutarhassa. Syynä ollut huono sää, sillä se oli mitä mainoin, vaan se, että Kokit ja Potit -Hannele oli kutsunut meidät vieraaksi ihanaan kotiinsa ja vehreään puutarhaansa. Ja minun olikin heti kättelyssä pakko käydä kurkkimassa kasvihuoneeseen, jossa chilit ja tomaatit kasvoivat viinin ja muiden kasvien kera, sekä ihastella niin lehti- ja mustakaalia kuin mansikkapenkkiäkin. Milloin minulla on tällainen puutarha? Hieman tavoitetta.Kun koko porukka oli kasassa, aloitettiin maanantai-ilta glamouristi Kotiharmin järjestämällä samppanja- ja kuohuviini sokko-tastingilla. Aikaisemmin samaa konseptia on käytetty niin sinapin kuin glögin kanssa, ehkä joskus muulloinkin? Sokkona tehdyn maistelun tulos oli melko yllättävä, sillä samppanja osoittautui kaikkein pahimmaksi, tai ainakin vähiten hyväksi. Omassa lapussani taisi lukea "lievästi paha". Tosin väri oli muistaakseni kaunis. Juomien merkit ja laadut ovat päässeet jo unohtumaan, mutta toinen kuohuviineistä oli vähän turhan kepeä, toinen ihan hyvä.Seuraavaksi oli luvassa paellan valmistaminen, tai me muut istuimme sillä aikaa terassilla napostellen Hannelen tekemiä ihania suupaloja (kuten juustonaksuja), kun Hannele itse loihti meille herkullisen simpukoita ja kanaa sisältävän, kauniin keltaisen paellan. Niin ja nautimme myös ennen paellaa kaimani Kärähtäneet-blogin Heidin mantelikeitosta, joka oli kivan raikas ja tuhti yhtä aikaa.Myöhemmin herkuttelimme vielä Heidin tekemällä mehevällä täytetyllä leivällä (mm. marinoituja sieniä, rukolaa ja mozzarellaa) ja Rommirusinan kokoamalla, kesää pursuavalla suurella juustovadilla. Kylläpä kelpasi!
4 kommenttia:

 1. Puutarhan kesäpiknik oli kyllä mahtavan mukava! Sen samppiksen kanssa taidettiin keskustella siitä, että siinä oli enemmän makua - pahaa makua - edelliseen maisteltavaan verrattuna :) Kiitos seurasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se taisi olla, ja aina tietenkin vertautuu edelliseen :) Se viimeinen oli kyllä hyvä, ja muistelenpa, että se oli perinteisen makuinen. Kiitoksia seurasta!

   Poista
 2. Ruokabloggaajien perusmaanantai ;D No ei, ihan paras lomanaloitus ja suuri kiitos seurasta myös täältä! Oli hauska vihdoin tavata naamatusten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä, perusjuttuja meidän keskuudessa ;) Oli tosiaan hauska tavata vihdoinkin, ollaan aikaisemmin menty aina ristiin :) Kiitos vielä ihanista tarjottavista, ja tietty seurasta!

   Poista