keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

Kuharullat valkoviinissä ja kukkakaalimuusi



Tekisikö mieli jotain eleganttia lounasta tai päivällistä? Pinaatilla täytetyt, valkoviinissä kypsytetyt kuharullat ja kukkakaalimuusi (tai pyree) täyttää tämän kriteerin mielestäni mainiosti. Lasi raikasta valkoviiniä kruunaa kokonaisuuden.



Kuharullat valkoviinissä


Laita 4 kuhafilettä leikkuulaudalle ja purista niiden päälle yhden sitruunan mehu. Ripottele päälle suolaa. Sekoita täyte: 50g sulatettua pakastepinaattia, 100g kevätsipulituorejuustoa, 2 raastettua valkosipulinkynttä sekä rouhaisu valkopippuria ja pieni ripaus suolaa.

Levitä täyte fileiden päälle. Rullaa fileet ja kiinnitä cocktailtikulla. Nosta rullat uunivuokaan ja kaada pohjalle 1-2dl valkoviiniä (vuoan koosta riippuen). Kypsennä kaloja 200-asteisessa uunissa noin 30min.



Kukkakaalimuusi


Paloittele 2 keskikokoista kukkakaalia. Laita kukkakaalit kattilaan ja lisää kasvislientä niin paljon, että kukkakaalit peittyvät melkein kokonaan. Kypsennä niin pitkään, kunnes kukkakaalit ovat kypsiä. Kaada ylimääräinen neste pois.

Muussaa kukkakaalit esim. perunanuijalla. Lisää 100g kevätsipulituorejuustoa sekä maun mukaan kuivattua valkosipulia, valkopippuria ja suolaa. Sekoita hyvin esim. sähkövatkaimella. 


4 kommenttia: