tiistai 21. kesäkuuta 2016

Grilli kuumaksi!

Juhannus on grillaamisen kulta-aikaa, vaikka yleensä koko esitys vedetään toppatakki päällä (tämä vuosi lienee poikkeus?). Meillä grilli ei kuumene yöttömänä yönä, sillä suuntaamme Berliiniin pienelle kesälomareissulle. Mutta heti kun palaamme, alkaa kuumin grillikesä, eikö vaan?

Tässä muutamia grillausvinkkejä:


Turkkilaiset jauhelihapihvit ja yrttinen jugurttikastike on helppo ja hieman erilainen jauheliharuoka, joka sopii varmasti kaikille.



Salsa verde voi olla myös Aasiaan vivahtavilla yrteillä maustettu ja sopii grillatun lihan/kanan/kalan kanssa loistavasti!


Punajuurihampurilaiset bataattisämpylöillä on kauniin värinen yhdistelmä!


Maissileivät sopivat ribsien lisukkeeksi.


Pekoni-perunasalaatti toimii lounaaksi sellaisenaan, ja tietenkin myös grillatessa.


Raikas kikhernesalaatti on ruokamuisto Karibialta, missä grillit kuumenevat joka ilta.


Amerikkalainen perunasalaatti on todella tuhti, mutta toisaalta myös herkullinen.


Tomaatti-kikhernesalaatti ripauksella chiliä, on sieltä pirteimmästä päästä.



Brasilialainen grillattu juusto ja caipirinha sopivat vaikka alkupaloiksi.




Seljankukkajäätee hellepäiviin.


Chimichurri-burgerit ovat ihan parhautta!


Grilled Veggies -leipä on täyteläinen kasvisvaihtoehto.


Maalaisperunasalaatti ja papumössö Texasin tyyliin tuovat ribsien grillaukseen kivaa etelän tunnelmaa.


Hot dog -kastike on helppo, mutta vie hodarit seuraavalle tasolle.


Juicy Lucy -burgerit on mehevän juustoisia, vaikkei se kuvassa tulekaan esille.


Paahdetut vihreät pavut parmesanilla on yksi lempparilisukkeistani!


Parhaat hampurilaissämpylät niille, jotka haluavat panostaa myös sämpylään!

4 kommenttia: