torstai 19. toukokuuta 2016

Sienimunakas


Korvasieniä alkaa putkahtelemaan metsiin ja nyt jos koskaan on aika käyttää edellisen vuoden sienet pois pakastimesta tai muusta säilöstä. Minä käytin viimeiset sieneni munakkaaseen, sillä työpäivän jälkeen tarvittiin nopeasti täyttävää evästä. Söimme tämä miehen kanssa puoliksi, sillä munakas oli oikeasti paljon isompi kuin mitä kuva antaa ymmärtää.

Sienimunakas


Pilko puolikas punasipuli ja raasta kaksi valkosipulinkynttä. Valmistele n. 2dl korvasieniä (jos pakastettuja, niin purista neste pois jne.). Kuullota sipuleita hetki pannulla voinokareen kera. Lisää sienet ja paista muutama minuutti. Lisää 1,5dl kuohukermaa ja anna kuplia hiljalleen niin pitkään, kunnes kerma on paksuuntunut. Mausta suolalla, mustapippurilla ja muutamalla ruokalusikallisella silputtua ruohosipulia.

Sillä aikaa kun sienitäyte muhii, tee munakas. Vatkaa kevyesti 4 munaa, 0,5dl kermaa, ripaus suolaa ja valkopippuria. Sulata pannulla nokare voita ja kaada munakasseos keskilämpimälle pannulle. Anna munakkaan kypsyä hitaasti. Kun pinta on kypsä, nosta munakas isolle lautaselle, lisää täyte ja käännä toinen puolikas toisen päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti