tiistai 17. toukokuuta 2016

Ruokaa ja uutta kotia

Loppukevät on mennyt suorastaan hujauksessa ja ajatukset ovat jo kovasti kesässä. Ruokapuolella olen päässyt vihdoinkin eroon asunnon myynnin ja muuton aikaisista valmisruoka- ja leipävirityksistä ja mikä parasta, kokkailemaan omassa uudessa keittiössä.

Mikä tällä hetkellä sitten kiinnostaa erityisesti ruokapuolella? • Vohvelit. Kaivoin muutaman vuoden tauon jälkeen vohveliraudan esille ja nyt olemme ehtineet herkuttelemaan jo muutamalla vohvelikakulla sekä aamupalavohveleilla jugurtin ja marjojen kera. Olisko seuraavaksi jotain lämpimiä voileipiä?

 • Oulun uudet ruokapaikat. Kauppakeskus Valkea avasi ovensa huhtikuussa ja samalla Ouluun tuli muutama kiva ruokapaikka lisää. Ensimmäisenä testiin meni Hanko Sushi (koska satuimme saamaan sieltä pöydän lounasaikaan) ja toisena Friends & Brgrs, jonka tulosta olen erittäin iloinen. Tykkään yksinkertaisista, hyvistä raaka-aineista tehdyistä (pikaruoka)hampurilaisista, joita syödään käsin. Näissä burgereissa on sitä jenkkityyliä, mistä tykkään. Eikä ranskalaisetkaan ole hassummat. Seuraavaksi haluaisin kokeilla kehutut Pizzariumin slaissit.

 • Aamupalat. Tässä ei nyt ole mitään uutta, mutta aamuauringon valossa syöty hidas aamupala viikonloppuisin on mitä parasta syötävää, eikä vähiten tunnelmansa vuoksi. Jos ei jaksa itse laittaa, niin vaihtoehtoisesti voi myös suunnata kaupungille. 
Näiden lisäksi parasta on tietenkin kodin sisustaminen. Talomme on uudehko, joten se ei varsinaisesti vaadi mitään muuta remonttia kuin meidän näköiseksi tekemistä. Käytännössä lähes kaikki seinät olivat valkoisia ja vain muutamassa yksittäisessä seinässä oli tapetti. Lähdin siis heti ostamaan maalia ja sutimaan seinille pehmeyttä tuovaa harmaata. Seuraavaksi vuorossa on pihan laittaminen, sillä siellä ei kasva muuta kuin nurmi. Jännittävää ja haastavaa tällaiselle ei-viherpeukalolle!Jos haluat seurata sisustus- ja pihajuttujani, klikkaa seuraajaksi Instagramissa (@heidialande). Blogin pidän ruoka-aiheisena, joten pientä pintaremonttiani ei sivuta tämän jälkeen täällä ollenkaan.Mitä teidän kevääseen kuuluu? Ainiin, olen muuten ihan hullaantunut jo mansikoista, vaikka kotimaisia saa odottaa vielä tovin. Taidan elää jo henkisesti kesässä!2 kommenttia:

 1. Kivaa, että Pizzariumin herkuista saa nykyään nauttia muuallakin, kuin täällä Turussa. :D Itse tykkään tosi paljon ja suosittelen lämpimästi. :)
  Friends & Brgrs on ilmeisesti tulossa jossain vaiheessa Turkuunkin, innolla odottelen. :)
  Onnea uuteen kotiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen monesti meinannut testata Pizzariumin Helsingissä, mutta sitten kuulin, että se tulee Ouluunkin, niin päätin jättää ensikokemukset tänne. Nyt vaan pitäisi päästä sinne vielä joskus! Eilen ehdottelin sitä lounaspaikaksi, mutta tietty kaikki oli syöny koko viikonlopun pizzaa ja päädyimme sitten nepalilaiseen :) Friends & Brgrsista saa kyllä mun mielestä Suomen parhaimmat (pikaruoka)hampparit. Kiitos onnitteluista!

   Poista