sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Vappuherkkuja!

On se aika keväästä, kun grillejä ja piknikhuopia aletaan kaivamaan varastoista ja kaapeista. Vappu aloittaa mielestäni kesäkauden, vaikka yleensä onkin koleaa ja jopa räntäsateista, ainakin Oulussa. Oikeaa kesää joutuu yleensä odottamaan vielä parisen kuukautta, joskus jopa yli vuoden (olen edelleen katkera viime kesästä), mutta grillaaminen onnistuu kyllä myös toppatakissa. Onneksi.

Mutta koska vappu on niin kepeä juhla, niin aloitetaan makeasta! Eikö se menekin niin, että päivällä syödään munkkeja ja illalla perunasalaattia ja hiiltynyttä makkaraa? Meillä tosin grillataan lähinnä nakkeja hodarin väliin, tai sitten jotain ihan muuta. Mutta niitä herkkuja ekas!


Nyt jos on vielä nopea, ehtii laittaa lime-vadelmasiman tekeytymään ensi viikonloppua silmällä pitäen. Mutta ainakin cashew-kinuskidonitseja ehtii tehdä aina. 


Tai perinteisemmät, iloisen kirjavat vappudonitsit



Churrot eli espanjalaiset munkit ja paksun suklaakastikkeen pyöräyttää vieläkin nopeammin. 


Pekonia sisältävä amerikkalainen perunasalaatti maistuu sellaisenaan tai grilliruokien kera.


Pikkupizzat sopivat vaikka piknikille mukaan otettaviksi ja keväinen parsa tekee niistä sesonkiherkkua.


Ensimmäisenä meidän grilliin päätyvät hampurilaispihvit, sillä itse tehdyt hampurilaiset sekä helppo hampurilaiskastike ovat huippuhyviä. Sämpylöissä voi oikaista ja ostaa valmiit, jos vappuriennoiltaan ei ehdi leipomaan esimerkiksi näitä pan de leche -hampurilaissämpylöitä.



Hodareissakin voi hifistellä omatekoisilla sämpylöillä, kurkkusalaatilla ja vaikkapa balsamico-ketsupilla, mutta myös lähileipomon ihanan pehmeät yksilöt sopivat hyvin. Hodareille voi myös tehdä oman, ketsupin tyylisen läpimän kastikkeen


Meksikolaiset vivahteet sopivat kaikkiin rentoihin juhliin ja quesadillat vaihtuvin täyttein maistuvat varmasti kaikille. Kylkeen tietenkin iso kulho guacamolea ja pico de galloa.

Millä te muut meinasitte herkutella vappuna? Joko on grillit kaivettu esille?

4 kommenttia:

  1. Jokohan nyt olisi se vuosi, että teen churroja... Vaniljamunkkeja (jugurttipohjaisia) on kyllä tehtävä, ne ovat ihan parhaita. Muuten on vappumenu vielä ihan avoin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omnom, vaniljajugurttimunkit kuulostaa superhyville! Pitäisköhän mun kokeilla niitä tänä vuonna... Kiitti ideasta!

      Poista
  2. Just katselin säätiedotuksesta, että viikonlopuksihan on tänne luvattu LÄMMINTÄ! Olin muuten jo tekemässä churroja viikonloppuna (jotta saisin ne blogiin jo ennen vappua ;), mutta taikina jäi niin löysäksi, ettei pursotuksesta tullut mitään. Ehkä juhannukseksi uudet!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeejee, mäkin kuulin tänään, että lämmintä luvassa, vaikkei sitä ikkunasta ulos katsomalla meinannut uskoa ;) Mutta voih, onneksi churroja voi tehdä ympäri vuoden, vaikka ymmärrän kyllä turhautumisen :D

      Poista