maanantai 18. huhtikuuta 2016

Pinaattiuunilohi ja kasvisgratiini



Paluu perusasioiden äärelle: uunilohi ja kasvisgratiini ovat yksinkertaisia, mutta ah niin hyviä arkiruokia. Miksei viikonloppuruokaakin. Jos gratiinin tekeminen kuulostaa työläältä, niin kasvikset voi pilkkoa jo edellisenä iltana, niin homma nopeutuu huomattavasti. Gratiini on myös hyvä hävikkiruoka, sillä kasvikset voivat olla hieman pehmenneitä ja nahistuneita. 


Kasvisgratiini


Paloittele pieni kukkakaali, pieni parsakaali ja 3 porkkanaa. Keitä suolavedessä n. 10min, kunnes kasvikset ovat pehmenneet melkein kokonaan. Sekoita kattilassa 2dl kermaa ja 100g sulatejuustoa, esim. Koskenlaskija ruoka chili. Kuumenna hieman ja sekoita tasaiseksi. Mausta mustapippurilla.

Kumoa kasvikset pieneen uunivuokaan ja kaada kermaseos päälle. Raasta pinnalle 2dl juustoraastetta ja paista 200-asteisessa uunissa keskitasolla noin puoli tuntia, kunnes pinta on ruskistunut hieman.



Pinaattiuunilohi


Asettele kirjolohifile uunivuokaan ja ripottele sen päälle suolaa. Sekoita kastike: 230g smetanaa, 50g hienonnettua pakastepinaattia, puolikkaan sitruunan mehu, 2 raastettua valkosipulinkynttä sekä ripaus valkopippuria ja suolaa. Kaada kastike lohen päälle ja kypsennä 200-asteisessa uunissa keskitasolla noin puoli tuntia (riippuen lohifileen koosta, tarkista kalan kypsyys välillä).

Tarjoile sitruunan kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti