keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Hernesosekeitto ja pekoni-bruschettat



Kuumana höyryävä hernekeitto yhdistyy helposti kylmään talveen, mutta heleän vihreä hernesosekeitto on ihan eri maata, niin maun kuin ulkonäönkin suhteen. Hernesosekeitto on todella helppo ja edullinen ruoka, jota tulee tehtyä ihan liian harvoin. Sekaan voisi kaataa myös valko- tai kuohuviiniä, niin keitosta saisi ihan luksusversion! Pekonilla päällystetyt bruschettat tuovat ruokaan kivaa suolaisuutta.


Hernesosekeitto


Pilko 1 sipuli ja 2 valkosipulinkynttä. Kuumenna kattilassa keskilämpöiseksi pieni määrä öljyä ja kuullota sipuleita hiljalleen 5-10min. Lisää 1l vettä ja 2 kana/kasvisfondikuppia ja odota, kunnes liemi kiehuu. Lisää 500g pakasteherneitä ja anna kiehua hiljalleen 5min.

Soseuta keitto sauvasekoittimen avulla. Lisää 100g tuorejuustoa ja pyöräytä vielä sauvasekoittimella. Mausta keitto 1-2rkl wasabilla. Kuumenna keitto ja tarjoile heti.


Pekoni-bruschettat


Leikkaa vaaleasta rapeakuorisesta leivästä 1-2 siivua per ruokailija. Paista pannulla rapeaksi pekonia (1 kappale per leipä). Nosta pekonit valuttumaan talouspaperin päälle ja laske pannun lämpötilaa. Paista leivät molemmin puolin pekonirasvassa. Lisää pekonit hieman ruskistuneiden leipien päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti