perjantai 18. maaliskuuta 2016

Vielä jokunen #keittiöpahe ja muita ruokajuttuja

Alkuvuodesta kiertänyt #keittiöpahe-haaste, johon minäkin otin osaa, oli oikeastaan meillä useamman viikon ruokateemana. Ei kylläkään vapaaehtoisesti. Kävi nimittäin niin, että ihan muutamassa viikossa päädyimme ostamaan talon ja myymään entisen asuntomme. Siinä olikin sitten siivoamista kerrakseen, ja kun jonkun asian oli putsannut viimeisen päälle, niin ei jokaiseen näyttöön ja valokuvaukseen hotsittanut käydä samaa rumbaa läpi uudelleen. Käytännössä yritimme siis varjella keittiötä kaikilta mahdollisilta ruokatahroilta syömällä mahdollisimman paljon valmis- sekä noutoruokaa.Onneksi sitä ei kestänyt muutamaa viikkoa pidempään, mutta muutamia (hyväksi?) havaittuja helppoja ja siistejä ja/tai muuttoon sopivia ruokia löysimme:
 • Valmis vuohenjuusto-tomaattikeitto raejuustolla
 • Paahtoleipä avokadolla ja raejuustolla. Tai mozzarellalla ja tomaatilla.
 • Paahtoleipä ihan millä tahansa päällysteellä.
 • Munakkaat aamupalalla, jos tarvitsee jaksaa kanniskella laatikoita koko päivä.
 • Munakkaat illalla, jos ei keksi muuta.
 • Maksalaatikko
 • Hodarit
 • Aasia-marketin kuppinuudelit
 • Smoothiet ateriana


Sanomattakin selvää, että oikeaa ruokaa alkoi tekemään mieli ja välillä käytiinkin ulkona herkuttelemassa. Uusia kokeiluita oli joukossa vain yksi: Noodle Bar 9, joka kyllä tarjosi todella hyvät thaimaalaiset ruuat sillä aikaa, kun asunnossamme oli näyttö. Myös mm. lähi-Tomo sai toimia välillä noutoruokapelastajanamme.Myöhemmin, muuttourakan keskellä, kävimme herkuttelemassa Konst o. delin ja Oulun musiikkijuhlien Jazz kiinnostaa -brunssilla, jonka teemana oli New York. Ruokateema oli tietenkin mitä mieluisin, mutta radio-ohjelman tekeminen Tommy Lindgrenin haastatteluineen oli tietenkin vielä erinomaista extraa.Uusia ruokapostauksia on tulossa piakkoin, sillä nyt minulla on taas mahdollisuus kokkailla, jee! Sitä ennen on kuitenkin pienen breikin sekä Thaimaan vuoro, joten lienen taas inspiroitunut Aasiasta, kun seuraavan kerran palaan linjoille. Hyvää pääsiäislomaa kaikille!

Ps. Kokit ja Potit -Hannelen uusi ihana Suupaloja-kirja on julkaistu. Testaan heti loman jälkeen!

2 kommenttia:

 1. Nautinnollista reissua ja onnea uuteen kotiin! Nämä vinkit tulivat aika sopivaan hetkeen, meilläkin muutto pian edessä, mutta saman kaupungin sisällä pysytään. Edellismuutossa menuun taisi kuulua lähinnä noutopizzaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Heidi! Reissu on nyt heitetty ja kodin sisustaminen jatkukoon :) Ja onnea uuteen kotiin teillekin! Noutopizzalla on kyllä silläkin paikkansa :)

   Poista