sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

MinttusuklaavanukasJoskus käy tuuri, vaikka unohtaakin kauppareissulla ostaa kaiken tarvittavan. Niin kävi myöskin minttusuklaavanukkaan kanssa, josta piti alun perin tulla pannacottaa. Liivatelehdet jäivät puuttumaan ja kaapista löytyi vain yksi. Pannacotasta tulikin ihanan pehmeää vanukasta, nam!


Minttusuklaavanukas


Laita yksi liivatelehti likoamaan kylmään veteen. Paloittele 120g tummaa suklaata. Laita kattilaan 2dl kermaa ja 0,5dl sokeria ja kuumenna, kunnes seos kiehahtaa hetken. Purista liivatteesta vesi pois ja lisää se kermaseokseen. Nosta kattila pois levyltä ja lisää myös suklaa ja sekoita, kunnes se on sulanut kermaan. Jäähdytä.

Sekoita joukkoon 200g maustamatonta jugurttia ja lisää ripaus vaniljasokeria. Mausta vanukas 2,5rkl minttuvettä (tai minttuaromilla, jolloin huomattavasti vähempi määrä riittää). Kaada vanukas annosmaljoihin ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään muutamaksi tunniksi. Vatkaa vanukkaiden päälle 1-2dl kermaa (mausta sokerilla ja vaniljasokerilla) ja koristele tummalla kaakaojauheella.


6 kommenttia: