torstai 25. helmikuuta 2016

Lisukkeita kalalle: pinaattimuusi ja mätikermaviilikastike



Kala, muusi ja kermaviilikastike. Kombo, jota tekee mieli aina silloin, kun haluaa syödä jotain kunnon ruokaa. Tällä kertaa lisukkeet tehtiin pienellä twistillä, pinaatilla ja lohen mädillä, ja samalla tuli myös hieman lisäväriä ruokapöytään. 


Pinaattimuusi


Ota 100g pakastepinaattia sulamaan. Kuori ja lohko 1kg rosamundaperunoita ja keitä kypsäksi. Hienonna pinaattia veitsellä pienemmiksi paloiksi. Survo perunat nuijalla ja lisää 1tl suolaa, 3rkl voita ja 2,5dl täysmaitoa. Pyöräytä sähkövatkaimella muusiksi. Lisää pinaatit ja sekoita vielä hetki vatkaimella.



Mätikermaviilikastike


Pieni puolikas punasipuli ja silppua pieni nippu tilliä. Sekoita sipuli, tilli ja 200g kermaviiliä. Mausta 1rkl sitruunamehua ja ripaus valkopippuria, suolaa ja sokeria. Lisää 100g lohen mätiä ja sekoita. Anna maustua hetki jääkaapissa.

2 kommenttia:

  1. Pinaattimuusi naisen tiellä pitää! Tykkään pottumuusista muutenkin, mutta pinaatilla höystettynä se erityisen hyvää. Monesti keitän perunoiden kanssa yhtä aikaa yhden valkosipulinkynnen ja muusaan sen sekaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muusi on ihan parasta! Ja hei, onpa hyvä idea tuo valkosipuli jo keittovaiheessa mukaan! Sitäpä sitten seuraavaksi :)

      Poista