tiistai 12. tammikuuta 2016

Pestopastasalaatti lounaaksi



Alkuvuodesta minun oli pakko kantaa töissä mukana eväitä, jotka saisin kätevästi pidettyä kylmänä minikokoisessa kylmälaukussa ja syötyä lämmittämättä. Siispä päätin alkaa pastasalaattihommiin, sillä se pitää hyvin nälkää, varsinkin yhdistettynä kanaan ja juustoon. Pesto kannattaa tehdä itse, sillä se maistuu paljon raikkaammalle kuin valmiit purkkiversiot, mutta toki tässä voi halutessaan oikaista. 


Pestopastasalaatti


Valmista pesto: riivi yhden basilikan lehdet, pilko yksi valkosipulinkynsi ja laita ne korkeaan astiaan. Lisää 1,5rkl (paahdettuja) pinjansiemeniä ja 1,5rkl parmesanlastuja/raastetta. Kaada päälle 0,5dl oliiviöljyä ja hurauta sauvasekoittimella tahnaksi. Lisää tarvittaessa hieman öljyä. Mausta suolalla.

Keitä salaattia varten 4dl (kypsentämättömänä) tummaa kierrepastaa. Valuta kypsä pasta ja sekoita peston kanssa. Anna jäähtyä. Pilko joukkoon 2-3 kypsennettyä kanan rintafileetä ja rasiallinen kirsikkatomaatteja. Lisää vielä 120g mozzarellapalloja ja rouhaise salaattiin mustapippuria. Anna maustua jääkaapissa yön yli. 


2 kommenttia:

  1. Kiva ohje! Toimisi varmaan fetalla ja oliiveillakin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! No varmasti toimisi, sitä voisikin kokeilla seuraavalla kerralla :)

      Poista