sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Oulun ruokabloggarit pikkujoulutunnelmissaEilen kokoonnuttiin viettämään oululaisten ruokabloggaajien perinteisiä pikkujouluja. Illan emäntämä toimi Rommirusina Muista syödä välillä -blogista, kiitos vaan kivoista juhlista! Paikalla oli myös tuttuun tapaan Pastanjauhajat, Peruspöperöä-Virpi, Kokkeillaan-Kotiharmi, Kokit ja Potit -Hannele ja Aina nälkä -Milla, sekä muita tuttuja ja uusia tuttavuuksia. 

Illan kuumat puheenaiheet vaihtelivat niin aktiivisuusrannekkeesta kakunkääntäjään kuin viinablogin perustamisesta nakkikioskikierrokselle, mutta kyllä meillä ihan virallista ohjelmaakin oli. Syömisen lisäksi pääsimme koko porukka sokkotestaamaan viisi eri sinappia sekä neljä eri glögiä. Sinappien värikkäät luonnehdinnat voit lukea Hannelen postauksesta ja Kotiharmin glögishotti ihastutti heti virallisen testiosion jälkeen. Voi nyyh, kun olin autolla liikenteessä!Mutta oli meillä ruokaakin, tietenkin! Tosin tällä kertaa missasin eri ruokien esittelyn (tai sitten sitä ei ollut ollenkaan), joten pahoittelen, että en ihan ole nyt kärryillä, että kuka toi mitäkin, tai että mitä se Kotiharmin herkullinen porkkanasalaatti oli noin niinku viralliselta nimeltään. Hyvää se ainakin oli!Ruokailu aloitettiin isäntäpariskunnan mielettömän hyvillä, Suomi-henkisillä burgereilla. Itse leivotut ruisleivät paahdettiin ja sitten niiden väliin kasattiin mm. nyhtönautaa, coleslawta ja puolukkaketsuppia. Söimme suorastaan hiljaisuuden vallitessa, sillä kaikki makustelivat herkullisia leipiään. Suolaisesta pöydästä löytyi myös mm. täytettyjä viikunoita, joiden ympärille oli kieritetty ilmakuivattua kinkkua. Toimii!Itse olin väsännyt intialaisia pikkunaposteltavia, vähän pani puri -henkisiä, mutta pelkistä kikherneistä ja valmiisiin kuoriin. En tiedä voinko julkaista niiden ohjetta, sillä käytännössä säädin niiden kanssa välillä ylimääräisen kierroksen, kun alkuperäinen ideani ei ihan toteutunut. Jää nähtäväksi. Ihan hyvän makuisia niistä lopulta kuitenkin tuli.Makealta puolelta illan showsta vastasi Milla rommikakkuineen, sillä alkoholilla kyllästetty (ja valeltu) kakku sytytettiin tarjoamishetkellä liekkeihin. Olin itse tehnyt myös pientä makeaa Baileys-tryffeleiden muodossa. Yllättäen nekään eivät sujuneet ihan käsikirjoituksen mukaisesti, mutta ehkäpä niistä lopulta tuli jopa parempia, kuin suunnitelmat 1, 2 ja 3. 

Kiitoksia vielä kaikille seurasta ja tarjoiluista!

6 kommenttia:

 1. Kiitos Heidi eilisestä! Ne kikhernejutut olivat todella maukkaita, onnekseni löysin jääkaapista aamulla vielä lisää niitä herneitä (pitää muistaa palauttaa rasia joskus). ;) Ja oih niitä Baileys-tryffeleitä, postaathan niiden reseptin pliispliis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia itsellesi! Ja rasiaa ei kyllä tartte palauttaa, niitähän riittää :) Baileys-tryffelien ohje tulossa vielä tänään!

   Poista
 2. Hyviä oli ne kikhernekupposet! Ja Baileys-tryffelit! Reseptiikkaa odottelen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kotiharmi :) Baileysta pukkaa tänään, niistä kikherneistä en vielä tiedä :D

   Poista
 3. Millä viikunat oli oikein täytetty?? Alkoi kuulostamaan houkuttelevalta. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt en mene ihan takuuseen, mutta olisiko ollut paahdettuja pinjansiemeniä ja pehmeää vuohenjuustoa? Ja sit tosiaan kinkkua ympärillä :)

   Poista