sunnuntai 8. marraskuuta 2015

New Yorkin lempiravintoloita (ja jokunen uusi kokeilu)

Syyslomareissumme New Yorkiin ei ollut ensimmäinen laatuaan, sen tietävät varmasti kaikki blogiani jo pidempään lukeneet. Lempikaupunkiin on ehtinyt viimeisen neljän vuoden aikana muodostua myös lempiravintoloita tai -ruokapaikkoja, joten mukaan mahtuu aina vain rajallinen määrä uusia ruokakokemuksia. Ehkä vähän tylsää, mutta olen mielelläni välillä vähän tylsäkin.Vanhojen tuttujen listaykkösenä komeilee matka toisensa jälkeen Shake Shack, sillä (mahdollisesti) maailman parhaita hampurilaisia ei voi ohittaa sitten millään. Madison Square Parkin grilli on ensimmäinen paikka, mihin lennon jälkeen haluaisimme suunnistaa. Oikeasti emme ole vielä koskaan päässeet sinne asti ensimmäisenä iltana, mutta aina heti sopivan tilaisuuden tullen liitymme jonon jatkoksi, tilaamme Shack Burgerin ja/tai Smoke Shackin sekä yhdet juustoranskalaiset puoliksi. Viimeksi tilauksemme kanssa kävi joku pieni sekaannus ja saimme molemmille omat ranut, mikä oli kyllä ihan liian överi annos, oli sitten kuinka nälkä tahansa! Mutta oli edelleen hyvää, ehdottomasti!Tämän reissun hotellivalinta oli myös uusinta (Union Hotel Brooklynin Park Slopessa), eikä vähiten aamupalan takia. Hotellin aamupala on ulkoistettu läheiselle Station Cafe -dinerille ja se jos mikä sopii meille. Listalla on hotellin asukkaille viisi eri annosvaihtoehtoa ja ehdimme testata loman aikana ainakin perinteiset pekonit ja munakkaat sekä pannarit hedelmillä tai pekonilla. Tällä aamupalalla jaksaa hyvin iltaankin asti.Ensimmäisen yhteisen reissumme hotelli sijaitsi Chinatownissa, joten olemme muutamaan otteeseen käyneet siellä syömässä myöhemminkin. Pari kertaa paikaksi on valikoitunut hotelliamme melkein vastapäätä sijainnut vietnamilainen, mutta tällä kertaa menimme (myöskin) vanhaan tuttuun Wonton Noodle Gardeniin Mott Streetillä. Saavuimme myöhäiseen lounasaikaan, joten paikka oli ihan täynnä, mutta saimme lyhyen jonottamisen jälkeen pöydän. Tilasimme seesamkanaa ja vege-dumplingseja ja olo oli kuin Aasiassa. Aika hyvä lounas!Perinteitä kunnioitettiin niin ikään myös Virgil's Real Barbecuessa, jossa olemme aina luottaneet ns. kahden lihan kombon, mikä on kahdelle henkilölle jaettavaksi vähintäänkin riittävä (emme ole koskaan syöneet lautasta tyhjäksi). Lihoiksi valikoimme tällä kertaa ribsit ja brisketin ja lisukkeiksi coleslawn ja ranskalaiset. Annokseen kuuluu myös pieni maissileipä. Eli eipä siinä nälkäiseksi voi jäädä sitten millään! Ruoka on kivan perusamerikkalaista ja tunnelma ravintolassa leppoisa tai riehakas, vähän illasta riippuen.

Smorgasburgista kirjoitinkin jo aikaisemmin ja periaatteessa lomamme ajalle ehti ajoittua kaksikin näistä ruokatapahtumista. Ensimmäisen kohdalla menimme kuitenkin väärään paikkaan, sillä mokasimme hieman sijainnin googlettelun suhteen, joten käytännössä söimme ruokatorin herkkuja vain kerran. Sen sijaan menimme mielessämme pyörineeseen Mighty Quinn'siin ihan paikan päälle East Villageen, sillä olimme päättäneet kokeilla paikan brisket burgeria joka tapauksessa.Ravintola oli sekoitus pikaruokalaa ja astetta parempaa ruokapaikkaa, eli käytännössä tilaukset jonotettiin tiskille, sitten sai luvan mennä pöytään ja osa tilauksesta tuotiin sinne. Jono oli sinä iltana melkoinen, mutta arvasimme, että hyvää kannattaa vähän jonottaakin. Muiden tilauksia katsellessa huomasimme, että täälläkin annoskoko voi olla turhankin riittävä, joten lopulta tilasimme yhden brisket sandwichin ja yhdet dirty fritesit, jotta saimme maistaa molempia. Ja hyvää olikin, siis todella! Brisket oli mehevää ja ranujen päällä oli chili-limekastiketta pienillä lihapalasilla, enkä oikein tiedä kumpiko niistä oli parempaa. Hyvä, että otettiin molemmat!New York on kuuluisa pizza sliceistaan ja halvimmillaan herkullisen siivun saa dollarilla, kun taas joskus koko homma voi olla vain ankeahko kokemus, dollareista riippumatta. Tällä kertaa meni ihan nappiin, kun pujahdimme Williamsburgissa äkkinälän yllätettyä satunnaisesta ovesta sisään, pizzan tuoksun houkuttelemina, ja paikka sattuikin olemaan kuulu Joe's Pizza. Slaissi ei lähtenyt ihan dollarilla tai kahdella, mutta oli ehdottomasti sieltä parhaimmasta päästä. Menisin uudelleenkin nopean pizzanälän yllättäessä. Huono kuva ei tee pizzalle kyllä oikeutta yhtään.Makeaa puolta ei tullut tällä reissulla kovin paljoa kokeiltua, lukuunottamatta Dunkin' Donutsin paria donitsia. En pitänyt aikaisemmin kyseisiä donitseja kovin kummoisina, mutta tällä kertaa ne upposi kyllä. Liekö sitten ympäristöllä vaikutusta.
2 kommenttia:

  1. Kauhea New York kuume jo ennestään, eikä tämän lukeminen varsinaisesti auttanut asiaa! Mä kävin viime reissulla Spotted pigissä, joka oli vallan kelpo ravintola.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Spotted Pigistä olenkin kuullut vain hyvää, joten siellä pitäisi joskus mennä käymään :) Onneksi näitä reissuja varmasti tulee, ei tämä(kään) viimeiseksi jäänyt ;)

      Poista