perjantai 2. lokakuuta 2015

Tuplasukaakeksit



Keksit, mikä ihana tekosyy kaivella kuivakaappeja ja käyttää pussin pohjia mitä mielikuvituksellisempiin herkkupaloihin. Tosin nämä cookies-tyyppiset, tuplasuklaiset yksilöt olivat ihan suunniteltu juttu. Mitä olisikaan syksy ilman keksejä? Aikaisemmin on tullut tehtyä ainakin ikihyviä karpalo-valkosuklaakeksejä, jäätelön kanssa sopivia kookoskeksejä ja leikkisiä M&M-keksejä.  


Tuplasuklaakeksit


Vaahdota 100g huoneenlämpöistä voita, 1dl fariinisokeria ja 1dl tavallista sokeria. Lisää 1 kananmuna ja vatkaa vielä hetki. Lisää 0,5tl vaniljasokeria, ripaus suolaa ja 0,5tl leivinjauhetta sekä 3dl vehnäjauhoja (osan voi korvata kaurahiutaleilla).

Rouhi 50g valkosuklaata ja 50g tummaa suklaata ja sekoita taikinaan. Nostele taikinasta kahden lusikan avulla taikinamöykkyjä leivinpaperilla vuorattujen peltien päälle. Tästä määrästä tulee noin 18 keksiä. Painele möykkyjä hieman litteämmiksi ja paista 175-asteisessa uunissa niin pitkään, että runat ovat hieman ruskistuneet. Nosta leivinpaperin avulla pöydälle jäähtymään.

2 kommenttia:

  1. Tein näitä ja apukokilta tuli paljon kehuja, hän myös söi keksit ennätysajassa pois :D kiitos kivasta reseptistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi jee, sehän on paras mahdollinen palaute ;) Täälläkin (testi)apukokki söi pellilliset alta aikayksikön, ja kieltämättä saatoin auttaa hiukan itsekin :D

      Poista