sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Syyskuun ruokasatoa

Syyskuussa olen pysytellyt pääsääntöisesti Oulussa, lukuunottamatta kuun lopun viikonloppumatkaa Budapestiin. Kuten elokuussa suunnittelin, tuli muutamia uusia ruokapaikkoja kokeiltua ja hyväksi havaittua. Ja lisää tulee koko ajan, hyvä Oulu!

Lounaslistallani olivat ainakin Konst o. deli, uusi Makukellari, bangladeshilainen Fuchka ja H2O. Näistä yllättävin oli tietenkin tuo bangladeshilainen, sillä sen maan ruokakulttuuri ei ole itselleni kovin tuttu. Intia-vaikutteet on selvästi nähtävissä, mutta pienet fuchka-nöttöset olivat itselleni ihan uusi juttu. Ja todella hyviä! Lounasannos oli melko tuhti, mutta lautasellinen fuchkia jaettavaksi jonkun toisen kanssa olisi ihan loistojuttu vaikka rentona perjantai-illan herkutteluna. Konst o. delin lounaalla olen ehtinyt pyröhtää vain kerran, mutta ainakin sen kokemuksen perusteella kotiruoka oli hyvää ja delisalaatit näyttivät houkutteleville. Muistelen näheeni tiskissä myös Oreo-brownien, joka pitää ehdottomasti käydä testaamassa. Samoin kuin paikan brunssit!


Makukellari muutti uusiin tiloihin Hallituskadulle ja samalla tarjonta oli muuttunut enemmän lounasruokapuoleen ja vähemmän hyllytavaraan. Tilasimme höyryävät annokset paistettuja nuudeleita naudanlihalla ja ei jääty ainakaan nälkäisiksi! Huomasin muutama päivä sitten, että Makukellarissa on nykyään myös hieman Japani-henkinen salaattibuffa, joten se pitää myös käydä kokeilemassa.Stockmannin neljännessä kerroksessa oleva H2O eli Health to Organic oli viimeisin lounaskokeilumme. Ruoka oli ihan hyvää, mutta odotimme ehkä paikan muuttuneen sitä edeltäneestä Vintistä. Jos ovessa olevaa uutta nimeä sekä yhdellä seinustalla olevia (ihania) viherseiniä ei oteta huomioon, niin emme olisi edes huomanneet olevamme "uudessa" ravintolassa.Syyskuussa sain myös tavata ensi kertaa Blogiringin Pohjoisen puolen bloggaajia Lauran järjestäessä koko poppoolle illallisen Hugoon. Hugo oli minulle myös uusi paikka, sillä vaikka se on ollut listalla jo pitkään, niin se on päässyt jokseenkin unohtumaan. Niinpä siis herkuttelimme, juttelimme ja nauroimme seitsemän hengen voimin ja lähdimme vasta, kun tarjoilija vinkkasi paikan olevan menossa kiinni (tosin puoli tuntia ennen sulkemisaikaa). 

Mitäs muuta syyskuun ruokakuvioihin on kuulunut? Lounas Roosterissa (teriyaki-lohta) on aina hyvä idea, tällä kertaa jopa loistava. Kotona ollaan yritetty tuhota vanhoja puolukoita pakkasesta (ja siksi tehty älyttömän monia smoothieita!) ja toisaalta kerätä uusia. Eivätpä olleet vielä omalla marjanpoimintareissullamme oikein kypsiä ja sen jälkeen koko homma on unohtunut. Joko on liian myöhäistä? Olen myös ihastellut Fazerin uusia, tyylikkäitä lakupusseja ja -bokseja, kymmenen pistettä! Niin ja löytänyt Lidlistä mustakaalin eli palmukaalin, jota käytin useammassakin eri ruuassa.Vielä pieni vinkki Helsinki-Vantaalla aikaa kuluttaville: olen itse tykästänyt Fly Inn -ravintolan kolmen ruokalajin pikamenuun, joka sisältää alkuruuan, pääruuan ja jälkkärin. Annokset ovat pieniä, mutta sopivan täyttäviä ja ne tuodaan kerralla, jolloin menun ehtii syödä nopeastikin. Viimeksi pääruokana oli ihanaa siikaa kanttarellipaistoksella ja perunamuusilla. Toisessa kerroksessa sijaitsevan ravintolan tunnelma on yleensä kivan rauhallinen.


4 kommenttia:

 1. Fly Inn tarjoaa kyllä lentokentän parasta ruokaa.

  Tuo Fuchka on minulla vielä testaamatta, se täytyy kokeilla. H2O oli pettymys, mutta täytyy antaa vielä toinen tsäänssi. Konst o Deli on ollut hyvä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ollut kovin monta kertaa syönyt Vintissä, joten en osaa sanoa, oliko lounasruoka erilaista vai samanlaista, mutta suurin pettymys oli se, että yleisesti ottaen ravintola näytti ihan samalle paikalle kuin ennenkin. Ehkä ruokakin oli ihan samantyylistä? Jotain vau-juttua olisin odottanut.

   Poista
 2. Mä odottelen noita mustakaali reseptejä! Mulla tarttu samainen kaali Lidlistä matkaan. Yhden keiton olen jo tehnyt, mutta vielä on kaalia jäljellä.... ☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keittoon meni minullakin, dumplings-keittoon ainakin :) Ja sitten tein mm. samosa-nyyttejä, niihin lisäsin kans: http://makujakotoa.blogspot.fi/2015/09/rentoa-sormiruokaa-intiasta-kasvis.html. Ja pariin muuhunkin ruokaan, olisinko munakkaaseen :)

   Poista