sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Puolukka-kinuskijälkiruokaCarmelitakset osoittautuivat todellisiksi herkuiksi ja hävisivät tarjoilulautaselta niin nopeasti, että vaikka minulla jäi kondensoitua maitoa käyttämättä puoli purkillista, en tohtinut tehdä toista satsia. Sen sijaan ajattelin hyödyntää pakkaseen lymyilemään jääneitä puolukoita, sillä kohta metsät ovat pullollaan uusia. Tämä jälkiruoka on oikeastaan melkein kuin smoothie ja sen saa nautittua myös pillin läpi.


Puolukka-kinuskijälkiruoka


Laita tehosekoittimeen tms. 4rkl mysliä, 2-4rkl karamellisoitua kondensoitua maitoa, 2-3rkl jäisiä puolukoita, 200g rahkaa, 200g maustamatonta jugurttia. Hurauta tasaiseksi ja lisää tarvittaessa esimerkiksi maitoa, jos haluat notkeampaa smoothieta. Kaada kahteen lasiin ja tarjoile heti.

2 kommenttia:

  1. Onpas hyvä vinkki käyttää smoothieen kondensoitua maitoa. Pitää testata. Meillä on aina vähän huono puolukkatilanne, kun mustikat, mansikat ja vatut täyttävät pakastimen. Mutta saahan niitä kaupasta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Karibialla kondensoitua maitoa (ei karamellisoitua) laitettiin mehun sekaan, mutta sitä ei tullut kokeiltua. Siitä tämä ehkä tuli kuitenkin mieleen :) Sopii hyvin!

      Poista