tiistai 29. syyskuuta 2015

Melkein pikaruokaa: (valmis)dumplings-keitto



Joskus (lue: viime aikoina) on ollut niin laiska olo, että ruuanlaitto on keskittynyt lähes pelkästään viikonloppuihin. Tekisi mieli, mutta ei jaksa. Eikä huvita. Eikä kovin kiinnostakaan. Silti olisi kiva syödä jotain muutakin kuin leipää tai jugurttia. Laiskuuden huippu on se, kun ei jaksa edes hakea valmista ruokaa mistään, koska se vaatisi pienimuotoista autoilua hektisen työpäivän päätteeksi. Tosin on meillä lähi-sushibaari (ja pizzeria ja Hese), mutta jokin raja se on minunkin sushi-nälällä. 

Keksin jokin aika sitten nerokkaan suunnitelman päästä helpolla, mutta syödä jotain mieltä ja kehoa lämmittävää. Ostin aasialaisesta kaupasta pussillisen pakastedumplingeja ja päätin tehdä niistä keittoa heti ensimmäisen laiskotuskohtauksen iskiessä. Homma on melko simppeli: nopea liemi, vähän kasviksia, dumplingit sekaan ja muutaman minuutin kiehautus päälle. Ihan kelpoa arkiruokaa!


Arkinen dumplings-keitto


Annos kahdelle. Kuori ja paloittele lientä varten pieni pala inkivääriä sekä 3 valkosipulinkynttä. Kuumenna kattilassa 1l vettä ja lisää 2 kana- tai lihaliemikuutiota. Lisää inkivääri ja valkosipuli sekä ripaus sokeria. Anna liemen kiehua 10-15min. Voit poistaa inkiväärin ja valkosipulin sen jälkeen tai jättää keiton sekaan.

Pilko sillä aikaa muutama lehti musta- tai lehtikaalta (ilman keskiosaa), yksi porkkana ja 10cm pätkä purjoa. Lisää liemen sekaan ja anna kiehua n. 5 minuuttia. Lisää sitten jäisiä valmisdumplingeja n. 10kpl. Anna kiehua ohjeessa kerrottu aika. 

Lisää keiton sekaan lopuksi 0,5rkl soijakastiketta ja muutama tippa chiliöljyä.

2 kommenttia:

  1. Aina ei vaan jaksa - eikä pidäkään jaksaa. Puolivalmiit eväät toimivat todellakin kiireisessä arjessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän se on. Tänään sain sentään tehtyä paistettuja nuudeleita!

      Poista