perjantai 25. syyskuuta 2015

Mehevin burgeri: Juicy Lucy



Olen odottanut ja odottanut, että syksysäät soisivat vielä yhden tai kaksi grillauskertaa. Syitäkin on kaksi: 1) Jenkeistä ostettu bbq-kastike, jota on vielä puoli pullollista jäljellä, ja 2) ihanat perunahampurilaissämpylät, joita raahasin mukana yhden pussin ja joka on ollut pakastimessa jo ihan riittävän pitkään.

Koska meidän oli siis pakko saada hampurilaisia, ei hyvää säätä voinut jäädä odottamaan vaan tein pihvit pannulla ja uunissa. Mutta tuli kyllä älyhyvää niinkin, kiitos juicy lucyn olennaisimman osan eli pihvin sisään piilotetun cheddar-juuston. Juusto ei näy näissä kuvissa oranssina ja valuvana, sillä en ostanut mautonta sulatejuustoa vaan oikeaa cheddaria ja se sattui olemaan vaaleankeltaista, ei oranssia. 


Juicy Lucy -hampurilaiset


Sekoita jauhelihataikina: 2 kananmunaa, 400g naudan jauhelihaa, 1tl suolaa, 0,5rkl worcesterkastiketta, 1tl valkosipulijauhetta ja mustapippuria. Anna taikinan maustua pöydällä puolisen tuntia. Leikkaa cheddar-juustosta neliön muotoisia siivuja (itse leikkasin yhden ison siivun neljään pienempään neliöön). Tähän määrään pihvejä riitti 4 paksua cheddar-viipaletta.

Tein itse tästä määrästä 8 pientä pihviä, mutta ihan hyvin pihvit voivat olla suurempiakin. Pieneen pihviin laitoin sisään kaksi juustoneliötä. Pihvi kannattaa muotoilla kevyesti öljytyin käsin ja aloittaa painelemalla kämmentä vasten reilun puolikkaan pihvin verran jauhelihaa ja painaa sen jälkeen juustosiivut keskelle. Sen jälkeen reunaosat käännetään juuston päälle ja keskiosaa tilkitään vielä jauhelihataikinalla. Juusto ei saa jäädä mistään puolelta näkyville.

Kuumenna pannulla nokare voita ja paista jauhelihapihveihin nopeasti ruskistunut pinta. Tee pihvien loppukypsennys 175-asteisessa uunissa. Lado hampurilaisten väliin salaattia, makeaa sipulia, tomaattia, suolakurkkuja ja amerikkalaista sinappia (ja halutessasi ketsuppia).


2 kommenttia:

  1. Hauska idea, pitääkin testata! Varmasti tulee sata kertaa mehevämpiä hampparipihvejä! ☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, nää pihvit oli ehkä parhaita koskaan. Ei kuitenkaan liian juustoisia, mutta juuston määrää voi helposti säädellä :)

      Poista