keskiviikko 5. elokuuta 2015

Viime vuoden mustikat, tämän kesän piirakka



Olen aika usein marjojen suhteen siinä tilanteessa, että ne joko loppuvat talven aikana kesken, tai sitten niitä on vielä pakastimessa rasiatolkulla siinä vaiheessa, kun uusia alkaa ilmaantua. Ensi viikonloppuna olisi tarkoitus mennä poimimaan parhaat päältä, joten vanhat pussinpohjat menkööt piirakaksi.

Tämä ohje on vain pienenpienin muutoksin uusimmasta Pirkka-lehdestä napattu. Pohja on ihanan pehmeä ja aavistuksen rukiinen ja fariinisokeri tekee täytteestä melkein kinuskisen. Herkkua! 

Mustikkapiirakka


Vatkaa 75g pehmeää voita ja 3/4dl sokeria vaahdoksi. Lisää 1 kananmuna ja vatkaa vielä hieman lisää. Sekoita kulhossa 0,5dl ruisjauhoja, 1,5dl vehnäjauhoja ja 1tl leivinjauhetta. Sekoita jauhoseos voisokerivaahtoon ja painele taikina piirakkavuoan (24cm) pohjalle ja reunoille.

Sekoita 5dl mustikoita ja 1rkl perunajauhoa. Sekoita toisessa kulhossa 150g ranskankermaa, 1 kananmuna, 0,5dl fariinisokeria ja 1tl vaniljasokeria. Kaada mustikat pohjan päälle ja kippaa ranskankermatäyte perään. Paista 200-asteisessa uunissa n. 25min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti