sunnuntai 23. elokuuta 2015

Texmex tacot pikaruokalatyyliin



Jenkkireissuilla tulee syötyä pikaruokaloissa tämän tästä. Meksikolaista ruokaa tarjoavista ketjuista olemme vierailleet ainakin Taco Bellissä, Del Tacossa ja Chipotlessa, joista jälkimmäisin on ehdottomasti tasokkain. Varsinaisesta meksikolaisesta ruuasta ei näiden kohdalla ehkä voi puhua, vaan ennemmin texmexistä. Ruoka on edullista ja se on ihan ok, mutta tietenkään mitään makuelämyksiä on ihan turha odottaa.

Meillä on syöty kesäreissumme jälkeen tacoja tämän tästä, sillä ostin tuliaisiksi kaksi isohkoa pussia maissitortilloja, jotka ovat paljon parempia kuin täällä myytävät pahvisen oloiset versiot. Välillä olen jaksanut panostaa täytteisiin (kuten sipuli-korianterisalaatti, nyhtökana, pico de gallo) ja välillä taas on menty periaatteella nopeaa ja helppoa. Kuten näissä tacoissa, joiden "innoittajana" toimi Taco Bellin perustacot. 

Texmex tacot


Valmista jauhelihatäyte: raasta 3-4 valkosipulinkynttä. Kuumenna pannulla tilkka öljyä keskilämpöiseksi ja kuullota hetki valkosipulia. Lisää 400g jauhelihaa ja ruskista. Lisää pieni purkki tomaattipyreetä ja mausta 1rkl worcesterkastikkeella, 0,5tl jeeralla, 0,5tl savupaprikajauheella ja maun mukaan chilillä. Lisää vielä 2tl sokeria ja maun mukaan suolaa. Lisää pannulle 1rkl vehnäjauhoja ja pyörittele jauhelihaa hetki. Lisää sitten n. 2dl vettä. Anna seoksen muhia pannulla miedolla lämmöllä 10min.

Paista tortillalettuja kuumalla pannulla molemmin puolin niin, että ne ruskistuvat hieman. Täytä tacot jauhelihatäytteellä, cheddarraasteella, jäävuorisalaatilla, tomaattikuutioilla ja sipulisilpulla. Laita tarjolle erilaisia kastikeita (vihreä chilikastike, Tapatio), jotta jokainen voi säätää omien tacojensa tulisuuden. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti