sunnuntai 30. elokuuta 2015

Paras pizza: margheritaKirjoitin jokin aika sitten kokeilleeni ensimmäistä kertaa pizzapohjan tekemistä juureen. Pizzasta tuli selvästi astetta parempi, ja nyt kun viikonloppuna pizzahammasta kolotti, piti taikina tietenkin tehdä samaisella ohjeella. Paitsi että unohdin lisätä vettä ja hiivaa seuraavana päivänä, joten taikinasta tuli paitsi pienempi, mutta myös vielä himpun verran parempi!

Lopulta tein pohjan jotakuinkin näin: 2dl huoneenlämpöistä vettä, johon liotetaan 1/4 palaa hiivaa. Sekaan 2dl vehnäjauhoja ja seos huoneenlämpöön yön yli. Seuraavana päivänä lisäsin suolan (ehkä 1tl) ja oliiviöljyn (1-1,5rkl), sekä alustin joukkoon n. 3dl jauhoja. Muutaman tunnin kohotus, sitten kaulitseminen suoraan leivinpaperin päällä. Tästä määrästä tulee siis kaksi pizzaa. 

Keittelin pizzaa varten tasaiseksi soseutetun tomaattikastikkeen tomaattimurskasta, pyreestä, oliiviöljystä, sipulista, valkosipulista ja mausteista ja lisäsin vielä lopuksi balsamiviinietikkaa. Lisäksi pizzassa oli tuoretta basilikaa ja mozzarellaa.

Margherita on lempipizzani ja se on hyvää juuri tällaisena yksinkertaisena. Tuli ehkä paras pizza ikinä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti