lauantai 29. elokuuta 2015

Loppukesän ruokakimaraHeinä-elokuun Instagram-kuvat kertovat, että olen:

- Syönyt jäätelöä: Oulua on hellitty viime aikoina jopa kahdella herkullisella jätskibaarilla, ja voisin testata Tähtijätskin ja Minetin kaikki maut läpi.

- Testannut viimein Cafe Roosterin brunssin, jopa kahdesti, sillä ihastuin minikokoisiin bebeleivoksiin ja muutenkin tykkäsin kovasti.

- Herännyt vapaapäivänä aikaisin, jotta olen ensimmäisenä Makian aamupalapöydässä.

- Tehnyt piknikeväitä ja syönyt niitä välillä pienessä vesisateessa ja välillä auringonpaisteessa.

- Kahvitellut Ainolanpuistossa sijaitsevan Kiikun terassilla ja yrittänyt perustella pettyneelle karvakuonolle, miksi sille ei ostettu omaa pullaa.

- Haikaillut Aasian perään: syönyt aina niin hyvää paistettua riisiä Phuket Thai Take Awayssa sekä kokkaillut itse kotona Singaporen ja Balin häämatkalla syötyjä ruokia, kuten satay-vartaita ja hainanilaista kanaa.

- Virittäytynyt Välimeren tunnelmaan M6 Diningissa, vaikka ravintolan miljöö ja nimi eivät mielestäni mätsää herkullisiin hiiligrillillä paistettuihin lammasvartaisiin.


- Käynyt vuoden tauon jälkeen Ravintolapäivässä ja valikoinut lautaselleen niin vietnamilaista, hongkongilaista kuin japanilaistakin ruokaa ja tuntenut hieman annoskateutta kaverin marokkolaista ruokaa kohtaan.

- Syönyt maailman parhaan mansikan omasta penkistäni, jonka lopullisen sadon pystyi laskemaan yhden käden sormilla.

- Kerännyt mustikoita ja ottanut ilolla vastaan äitin ja isän keräämiä kantarelleja.

- Käväissyt pikaisesti Helsingissä ja testannut Konnichiwan sushibuffan (söin sushiennätykseni), Friends & Brgrsin hampurilaiset (melkein yhtä hyviä kuin esikuvillaan Jenkeissä) ja Fafa'sin falafelit (söin kaiken vaikkei ollut edes nälkä).

- Istunut Sassin ja Toripolliisin aurinkoisilla patioilla kera kylmän valkoviinilasin ja hyvän ruuan. Kaikeksi ihmeeksi vihdoin elokuussa tähän kesäaktiviteettiin tarjoutui mahdollisuus.

Syksyn mittaan on ihan pakko testata ainakin uusi Konst o. deli, vasta isompiin tiloihin muuttaneen Makukellarin lounas, melko uusi bangladeshilainen Fuchka, uusi nepalilainen, uusi Stockan yläkerrassa sijaitseva H2O (Health to Organic)...


4 kommenttia:

 1. Tästähän riittää ravintolatärppejä syksyynkin :) Fuchka käytiin testaamassa alkukesästä, viihtyisä paikka pikaruokalaksi ja palvelu oli todella ystävällistä. Ruuista tykkäsin eniten tulisesta fuchkakeitosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ouluun on kivasti tullut taas uusia paikkoja viime aikoina :) Meillä se Fuchka on jostain käsittämättömästä syystä jäänyt kokeilematta, vaikka ekan kerran piti mennä sinne jo heti keväällä. Mutta nyt ihan varmasti syksyn aikana menen :)

   Poista
 2. He-hei, tuo Funchka kuulostaa mielenkiintoiselta!
  Tämmöisiä juttuja lukiessa tulee aina semihuono omatunto siitä, että me syödään aivan todella, todella vähän ulkona Oulussa. Täytyy terästäytyä. Syön enemmän ravintoloissa Helsingissä kuin Oulussa, mikä on ihan kummallista ja tyhmää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva, että Ouluun tulee erilaisia ruokapaikkoja! Itselläni tulee syötyä lounasta keskustan ravintoloissa aina kun vaan mahdollista (eli ei nyt kovin usein, mutta huomattavasti enemmän näitä lounaita kuin illallisia). Ja työmatkoilla nyt on pakko syödä ravintolassa, joten parissa päivässäkin ehtii kokeilla useampaa (vaikkapa siellä Helsingissä). Tälläkin viikolla olen syönyt kolmesti helsinkiläisessä ravintolassa ja Oulussa en missään :(

   Poista