keskiviikko 26. elokuuta 2015

Lisää helppoa pastaa: kirsikkatomaattiTörmäsin toissaviikonloppuna Ravintolapäivässä ystävääni, joka kertoi kokeilleensa blogissani näkemäänsä hernepastaa. Olen aina yhtä yllättynyt siitä, kun joku sanoo nähneensä jotain blogissani, sillä monesti lukijat näyttäytyvät kirjoittajalle vain numeroina. Eikä numerot laita ruokaa tai kokeile jotain ohjetta. Siitä tulikin heti paineita, että joskus jopa tuttujen ja läheisten lautaselle saattaa päätyä jotain sellaista, mistä itse on kirjoittanut, oli se ohje oma tai jonkun toisen.

Joka tapauksessa ystäväni oli tykännyt pastasta ja sanoi ohimennen, että tällä hetkellä edulliset ja helpot ruuat ovat heillä kysyttyjä. Samaa voisin sanoa itsestäni, sillä syksy on hektistä aikaa, eikä keittiössä ehdi panostamaan kovinkaan paljoa. Eikä säästäminen ole koskaan pahitteeksi, sillä syyslomareissun matkakassa ei ole vielä tällä hetkellä kovin loistelias.

Helppo kirsikkatomaattipasta


Lohko rasiallinen kirsikkatomaatteja ja raasta 3-4 valkosipulinkynttä. Kuumenna kattilassa 0,5dl oliiviöljyä keskilämpöiseksi ja kuullota valkosipulia. Lisää tomaatit ja anna muhia muutama minuutti. Lisää vielä 1tl sokeria, 0,5tl suolaa ja rouhaise mustapippuria. Anna kypsyä hiljalleen vielä pari minuuttia.

Lisää tomaatit öljyineen keitetyn pastan sekaan (tästä määrästä riittää kahteen annokseen). Raasta 1dl parmesania ja sekoita pastan joukkoon. Silppua kourallinen tuoretta basilikaa ja muutama oksa timjamia ja sekoita pastaan. Koristele annokset parmesan-lastuilla ja mustapippurilla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti