lauantai 1. elokuuta 2015

Jazzeväät eli piknikillä



Viime kesänä Elojazzien yhteydessä aloittanut Jazzpuisto on mielestäni yksi Oulun kesän kivoimpia tapahtumia. Tänä vuonna ilmainen puistokonsertti järjestettiin siis toista kertaa ja tietenkin me olimme paikalla. Sää ei välttämättä suosinut piknikhenkistä tapahtumaa aivan täysillä, mutta voiko tältä kesältä enää muuta odottaakaan?

Eväät maistuu joka tapauksessa, paistoi tai satoi. Suolaiseksi syömiseksi olin tehnyt voisarvia (hieman muunnellen tätä ohjetta, sillä en muistanut tehdä sarvia edellisenä päivänä ja sotkin voin jo taikinan sekaan ja hieman vähensin sen määrää), jotka täytin rukolalla, vuohenjuustolla ja näillä tomaateilla.



Makeana eväänä oli suklaisia mansikka-banaanivartaita, joita minun on pitänyt tehdä jo kaksi vuotta. En tiedä miten voi noin simppelin kokeilun kanssa kestää niin kauan. Vartaat jäljittelevät Las Vegasissa syömiäni herkkuja, jotka maksoivat maltaita ja sulivat lähes 50 asteen helteessä supernopeasti. Se siitä ajatuksesta, että söisit niitä luksushenkisessä vaahtokylvyssä. Sen sijaan vedin vartaani ostarin pihalla, sillä se olisi sulanut autolle kävellessä. Onneksi niitä on superhelppo tehdä kotona.

Ja juomaakin piti olla ja sen suhteen pysyttiin myös reissumuistoissa ja tein ekaa kertaa koskaan lemonadea. Sekin oli älyhelppoa, joskin tein siitä hieman liian makeaa, joten laimensin juomaa lopulta vedellä. Ah, kyllä tuli yli kymmenen vuoden takaiset Iowan leirimuistot mieleen!



Lemonade


Purista kolmesta sitruunasta mehu isoon kulhoon (siivilöi tarvittaessa). Lisää mehuun 1-1,5dl sokeria haluamastasi makeudesta riippuen. Kaada kulhoon 8-10dl vettä lemonaden halutusta vahvuudesta riippuen (minä tein aluksi tuolla pienemmällä määrällä). Sekoittele hieman ja kaada mehu pulloon tekeytymään yön yli.



Mansikkavartaat


Käytä mahdollisimman isoja, tai banaanin kanssa saman levyisiä mansikoita. Poista mansikoilta kannat ja siivuta banaania. Leikkaa varrastikuista sopivan kokoisia. Pujottele vartaisiin vuoron perään mansikoita ja banaanisiivuja.

Sulata vesihauteessa suklaata (maito- tai tummasuklaata) laakealla lautasella ja pienemmässä kulhossa pieni määrä valkosuklaata. Pyörittele vartaa suklaassa ja auta lusikan kanssa suklaata mansikoiden ja banaanien pintaan. Nosta leivinpaperilla päällystetyn alustan päälle. Jäähdytä vartaat jääkaapissa.

Kun suklaa on jähmettynyt, tee pienen lusikan avulla valkosuklaasta raidat suklaan päälle ja nosta sen jälkeen taas jääkaappiin jähmettymään.

4 kommenttia:

  1. Ihanat eväät! Me muistettiin koko tapahtuma juuri kun se oli loppunut, eli missattiin koko homma tänä vuonna. :( Jäi harmittamaan, mutta ensi vuonna sitten...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Hyvät eväät, parempi mieli ;) Onneksi aurinkokin pilkahteli välillä. Jazzpuisto jatkuu muuten vielä tänään, tosin säätiedote lupaa jälleen sadetta...

      Poista
  2. Nams, herkulliset herkut tosiaan! Enpä arvannut, että tuo mansikoiden ym. suklaakuorrutukset voi tehdä noinkin simppelisti, luulin että vaatii kaikenmaailman suklaan temperoinnit, että jähmettyy ja pysyy aloillaan :D Pitääpi siis kokeilla joku kerta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jähmettyy kyllä hyvin noinkin, ja pysyykin ihan ok, jos ei kovin pitkiä aikoja pidä olla. Itse olen tehnyt valkosuklaassa dipattuja mansikoita esim. juhliin ja nekin on toimineet ihan hyvin tälleen yksinkertaisesti tehtynä :)

      Poista