perjantai 14. elokuuta 2015

Caramel Frapuccino



Onko kesä vihdoin täällä? Ainakin Oulussa paistaa aurinko ja on vähintäänkin syksyisen lämmintä. Olen koko kesän odottanut sopivaa säätä tehdä jääkahvia. Varsinkin kesäreissuilla ja hieman trooppisemmissa olosuhteissa kylmä jääkahvi on paljon houkuttelevampi vaihtoehto kuin perinteinen kuuma versio, mutta kotona sitä tulee tehtyä aniharvoin. Miksi? Sehän on älyhelppo ja ihana hemmottelupala itselle vaikkapa työviikon jälkeen. 

Kesä-heinäkuisella Jenkkien reissulla joimme muutaman jääkahvin ja parhaiten niistä on jäänyt mieleen Cinnabonin pullanmakuinen kahvi. Tein kuitenkin tällä kertaa ikisuosikkia caramel frapuccinoa.

Caramel Frapuccino


Keitä yksi annos espressoa ja sekoita siihen 2dl kylmää maitoa. Mausta caramel-siirapilla makusi mukaan (itse tykkään, että siirappia on melko vähän). Nosta viilentymään jääkaappiin.

Laita lasiin paljon jääpaloja ja kaada viilentynyt maitokahvi lasiin. Pursota päälle kermavaahtoa (esim. valmisvaahtoa) ja koristele kinuskikastikkeella ja strösseleillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti