perjantai 17. heinäkuuta 2015

Tacoja Los Angelesissa

Olen saattanut kirjoittaa tämän aikaisemminkin, mutta Jenkkireissulle lähtiessämme meillä oli mielessä tietty ruokalista: hampurilaisia tietenkin, ja ribsejä pitää syödä mielellään kerran tai kaksi. Diner-aamupalaa tietty kans aina silloin, kun motellihintaamme ei kuulu edes aamukahvia muffinssilla. Ja sitten tacoja!

Amerikka on taco-grillejä ja meksikolaisia ravintoloita täynnä (tai ainakin ne seudut, missä me ollaan liikuttu), joten valinnanvaraa löytyy. Me ollaan syöty lähinnä grilleillä, food truckeista ja sitten ihan rehellisistä pikaruokaloissa (Taco Bell, Del Taco, Chipotle). San Diegossa ja Key Westissä olemme myös istahtaneet ihan oikean ravintolan terassille.Los Angelesin muutaman päivän pätkällämme ehdimme syömään tacoja kahdesti. Molemmat kerrat olivat Silverlakessa, vaikka motellimme lähellä Hollywoodissa olisi ollut taco-grillejä ja -ravintoloita ihan joka kulmalla. Mutta olimme menossa joka tapauksessa Silverlaken alueelle, joten pysähdyimme siellä sopivan food truckin tultua vastaan erään autopesulan pihalla Sunset Boulevardin varrella.

Tilasimme molemmille kolme tacoa ja juoman ja odottelimme ruokaamme tovin, sillä pientä jonoa oli koko ajan. Tacot saatuamme minä menin hulauttamaan omiini kolmea eri chilikastiketta ja jossain vaiheessa ruoka alkoi tuntumaan niin tuliselta, että sekä silmät että nenä alkoi vuotamaan kiihtyvällä tahdilla. Hieman kyllä hävetti, mutta minkäs teet, kun ne soosit näyttää kaikki niin herkullisille.Seuraavana iltana söimme kadun toisella puolella olleen grillin annoksen: neljä pientä tacoa ja juoma. Tämäkin oli tosi hyvää, joskin annos oli astetta vaatimattomampi kuin food truckin, sillä erinäisiä lisukkeita ei päässyt itse kauhomaan tacojen päälle. Soosikin oli miedompaa, mutta se oli vain hyvä juttu, niin sitä sai läträtä ihan kunnolla. Joka tapauksessa olisin niin mielissäni, jos meidän huudeille tulisi tällainen lähigrilli! 


Muista meksikolaisista ruuista mieleen jäi Del Tacossa syöty burrito, joka pursusi avokadoa. Se oli ihan hyvä, kun mukaan laittoi vielä lisäkastikkeita. Muuten pikaruokaloiden tacot ja muut ruuat ovat tietenkin kehnompia kuin grillien ja muiden, mutta kyllä niilläkin nälkä lähtee tarvittaessa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti