maanantai 13. heinäkuuta 2015

Kesäinen pyttipannu



Nälkä alkaa kiukuttaa helpommin kuin moni muu asia ja yhtenä lomapäivänä kyseinen ilmiö tuli vastaan kotikeittiössämme. Joten ei kai siinä auttanut muu, kuin alkaa laittamaan pikaista pyttipannua. Onneksi jääkaapissa oli pekonia sekä joku päivä aikaisemmin keitettyjä uusia perunoita. Herneitäkin olin riipinyt aikaisemmin salaattia varten ja kulhon pohjalla pyöri vielä muutama kourallinen.

Siinä mielessä tästä tuli aika kesäinen pyttipannu, kun mukana oli tuoreita herneitä ja uusia perunoita. Lopuksi kipaisin vielä rivitalomme pihamaalle etsimään mahdollisesti kesälomareissun aikana kasvanutta ruohosipulia. Ja löytyihän sitä nihkeät muutama korsi! Ei ole tainnut olla ihan parhaat kasvusäät täällä?


Kesäinen pyttipannu


Pilko keitettyjä uusia perunoita muutamaan osaan (en osaa sanoa käyttämieni perunoiden tarkkaa määrää, mutta jokainen osannee arvioida oman nälkänsä verran). Pilko 1-2 valkosipulinkynttä.

Laita neljä siivua pekonia kylmälle pannulle ja laita se kuumenemaan täysille. Käännä paistuva pekoni sitten, kun se on ottanut jo väriä ja paista toinenkin puoli. Nosta talouspaperin päälle valuttumaan.

Paista perunalohkoja ja valkosipulia pekonista jääneessä rasvassa. Lisää tarvittaessa öljyä. Paista niin pitkään, kunnes perunoiden pinta on saanut ruskeaa väriä. Lisää 1dl tuoreita herneitä. Paista muutama minuutti ja purista sitten perunoiden päälle puolikkaan sitruunan mehu. Murustele pekonit mukaan.

Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää pyttipannuun kevyesti vatkattu kananmuna ja sekoita niin, että kananmuna leviää perunaseokseen tasaisesti. Paista minuutti tai pari ja koristele pyttipannu ruohosipulisilpulla. Tarjoile esim. kermaviilikastikkeen kera.

2 kommenttia:

  1. Maukkaan näköinen spydäri, tämmöinen on tosiaan huippua lomaruokaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitä helpompaa, sitä parempaa :) Tänään jatketaan ehkä samalla linjalla!

      Poista