torstai 18. kesäkuuta 2015

Kesäkuun ruokajuttuja

Kesäkuu on jo juhannus-vaiheessa ja tämä herkuttelija siirtyy kesämökin kautta Atlantin toiselle puolelle haukkaamaan muutaman hampurilaisen (ja ehkä hieman meksikolaista ruokaa, sillä vähintäänkin rajalla olisi tarkoitus käydä). Jenkki road trip käynnistyy Los Angelesista ja kiertää Kalifornian lisäksi viidessä muussa osavaltiossa, joten monenlaista mahtuu varmasti mukaan. Matkaa voi seurata kätevimmin Instagramissa (@heidialande), mutta varoitan jo tässä vaiheessa herkullisista ruokakuvista!

Eikä kesäkuukaan ole ollut huonoimmasta päästä. Kuun alussa pääsin kokkailemaan kesäkeittiöön ja keräämään (ja käsittelemään) korvasieniä. Porin Maijalla valmistui tuttuun tapaan sekalainen paella, jota käännellessä oli ihan torikauppiasolo. Alkukesä vaati esiliinan sijasta toppaliivin, mutta muuten ruuan laittaminen ulkona oli täydellistä kesäpuuha.Alkukesään kuului myös nopea työreissu Helsinkiin, mutta koska syödä pitää, niin ainakin ehdimme hotelliaamupalan lisäksi herkuttelemaan moneen otteeseen. Listalla oli (ja tällä kertaa oikeasti toteutimme) Sandro, jonka ruuat ja tunnelma ihastuttivat sen verran, että jäimme jonottamaan pöytää nälästä ja väsymyksestä huolimatta. Ehdimme syömään myös Vanhan kauppahallin Storyssa ja vihdoinkin Rullassa, jonka lounas oli ihanan raikas ja pirteä ja täynnä aasialaisia makuja. Olin myös sopinut treffit Magnumin pop up -jäätelöbaariin ja valikoin omaan jäätelööni valkosuklaan lisäksi kookosta, kuivattua mansikkaa ja sokeroitua hasselpähkinää.Oulun kesäkahviloista pääsin käymään viime viikolla Ainolanpuistossa sijaitsevassa Kiikussa, sillä olin siellä palaverissa. En ole aikaisemmin käynyt kahvilan sisällä pullatiskiä peremmällä, sillä kesäisin on kiva istuskella ulkoterassilla. Sateisena (ja koleana) päivänä sen sijaan sisätilat, entinen kasvihuone, toimi varsin kivasti hieman erilaisena kahvilana. Voi olla tunnelmallista myös iltavalaistuksessa, ainakin sitten kun Pohjolan valoisat kesät pääsevät hieman pimenemään elokuussa.Tämän kuun ruokatapauksia oli myös Oreo-keksien saapuminen lähikauppaamme! Kyllä, kauppias oli kysynyt (tai oikeastaan kysyy jatkuvasti) mitä tuotteita asiakkaat haluaisivat sieltä ostaa ja ilmeisesti lukuista alueemme lapset olivat toivoneet Oreoita. Sehän passaa minulle, sillä tämä juustokakku on ehkä parhaita kakkuja ikinä ja siihen saa pohja-aineksia ihan tuosta muutaman sadan metrin päästä. Aloin kakkuhommiin heti välittömästi, ja vaikka onnistuinkin unohtamaan kakun uuniin liian pitkäksi aikaa, niin olihan se hyvää!

3 kommenttia:

 1. Juma, roadtrip kuullostaa ihanalta! Mitkä ne 5 muuta osavaltiota ovat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viisi muuta ovat Nevada, Arizona, Utah, Colorado, New Mexico ja Texas :) tosin osassa ollaan vain päivä tai allekin. Huippu reissu varmasti tiedossa! Hyvää juhannusta Sofia!

   Poista
  2. Häh, niitähän olikin kuusi!! :D

   Poista