sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Rullabrunssi oululaisittain



Eilen vietettiin Kotiharmilassa Oulun ruokabloggaajien perinteistä kevätbrunssia ja teemaksi oli edellisessä tapaamisessamme valittu rulla. Siis kaikki rullattava ruoka. Älkää kysykö, miten siihen päädyttiin, mutta lopulta olimme kaikki sitä mieltä, että yleensä kaikki rullattava tai rullalle laitettu ruoka on varsin hyvää. Rullattaviahan löytyy kääretortusta tortillalettuun ja leväarkkiin, joten mahdollisuuksia olisi vaikka kuinka.



Rullapöytää olivat täyttämässä Kokkeillaan-pariskunnan lisäksi Kokit ja Potit, Aina nälkä, Muista syödä välillä, Peruspöperöä ja Pastanjauhajat. Tarjolla oli mm. munakasrullaa, silakka- ja munakoisorullia, aamupalaburritoja, vietnamilaisia kesärullia, prosciuttoon rullattua melonia, amerikkalaisia kierrepullia ja pain au chocolatia Nutella-täytteellä. Lisäksi herkkukokonaisuuteen kuului vähemmän rullalla olevia juttuja, kuten valkopaputahnaa ja ihanaa mangovaahtoa. Alkudrinkit ginistä ja ruusulimonadista juotiin tietenkin kierrepilleillä, kuten myös mangolassit. Oululaiset ottaa nämä asiat kuulkaas vakavasti!



Itse olin niinkin tylsä, että tein makisushia. Tosin voin syyttää mielikuvituksen puutteesta muuta porukkaa, joka suorastaan vaati, että rullabileissä olisi hyvä olla sushia ja koska olin tehnyt sitä aikoinaan chilibileisiin, niin tyypit jotenkin luuli, että se on mun bravuuri. Mietin itse, että pitääkö leipoa varalle joku kääretorttu, että jos kämmään sushin tosi pahasti, mutta sitten tajusin, että olen tehnyt sushia ehkä sata kertaa useammin kuin leiponut kääretorttua, että se se vasta pieleen menisikin.



Päädyin tekemään vegesushia ja onnistuinkin ihan hyvin, vaikka noiden seesaminsiemenillä kuorrutettujen versioiden leikkaaminen meinasi osoittautua katastrofiksi. Olisi ollut hieman noloa, jos ne olisivat hajonneet täysin aina kun joku yrittäisi nostaa niitä lautaselleen buffetpöydästä! Mutta huoleni taisi olla turha, sillä en huomannut pöytäliinalla sen ihmeellisempiä riisikasoja missään.




Vegesushi


5-6 makirullaa varten tarvitaan 4dl sushiriisiä. Huuhdo riisi kylmällä vedellä ja laita kattilaan ja lisää sinne 5dl kylmää vettä. Laita kansi päälle ja kuumenna hellalla kiehuvaksi. Käännä sen jälkeen lämpö pienimmälle ja keittele 10min. Anna sen jälkeen riisin hautua vielä kannen alla toiset 10min ja siirrä riisi kulhoon jäähtymään.

Tee keittämisen aikana mausteliemi: sekoita kattilassa 7rkl riisiviinietikkaa, 4rkl sokeria ja 0,5rkl suolaa. Kiehauta, kunnes sokeri ja suola on sulautunut etikkaan. Jäähdytä. Mausta kulhoon kaadettu riisi etikkaliemellä ja sekoittele ja jäähdyttele riisi.

Omien rullieni täytteenä oli marinoituja porkkanasuikaleita (suolaa, sokeria ja viinietikkaa), avokadoa, salaatinlehtiä, punaista paprikaa ja valmista chili-retikkatahnaa. Lisäksi uramakeissa eli noissa nurin kurin olevissa rullissa on pannulla paahdettuja seesaminsiemeniä.

4 kommenttia:

  1. Kyllä rulla vaan on kätevä juttu! Se tuli todistettua eilen. Et ollut ollenkaan tylsä, kun toit sushia, koska sitähän sinulta just vaadittiin! Ollaan totuttu saamaan hyvää, niin osattiin olla vailla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vielä ihanalle emännälle, oli hauska brunssi! Rullailu on kieltämättä kätevää, ja mitä kaikkea sillä teemalla voikin tehdä :) Taidan muuten mennä ostamaan ruusulimpparia heti (ja ehkä giniä, heh), en tiennyt että sitä on noin vaan saatavilla kaupassa!

      Poista
  2. Ihanat herkulliset kuvat njam! Pitäisiköhän minun liittää huomiseen brunssiin sushi :/ Hmm.. http://valkoinenhaave.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sushi on yllättävän kiva aamupalalla, joskus sitä on ulkomailla hotelleissa :) Brunssit on kyllä ihania!

      Poista