keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Tomaattinen lihapata, lohturuokaa talveen



Tässä vaiheessa talvea salaatit ja muut keväiset herkut eivät vielä ihan täysillä kiinnosta. Sen sijaan täyteläinen lihapata ja vanha kunnon perunamuusi maistuvat lohduttaville työpäivän jälkeen. Ihan kuin mummolassa aikoinaan!


Tomaattinen lihapata


Paloittele 400g naudanpaistia pieniksi paloiksi. Pilko yksi sipuli ja yksi yksikyntinen valkosipuli. Kuumenna paksupohjaisessa kattilassa reilu nokare voita ja kuullota sipuleita. Lisää kattilaan lihat ja paista ruskea pinta. Mausta lihat suolalla ja mustapippurilla.

Lisää sen jälkeen kattilaan reilu 1rkl jauhoja ja sekoita. Lisää sen jälkeen 2dl lihalientä, 3rkl tomaattipyreetä ja 200g ranskankermaa. Anna padan hautua nyt miedolla lämmöllä kannen alla noin tunnin ajan. Leikkaa lisäksi kaksi pientä tomaattia kuutioiksi (poista sisukset) ja lisää pataan 20min ennen kuin pata on valmista. Ripottele valmiin padan päälle silputtua persiljaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti