tiistai 10. helmikuuta 2015

Oululaiset ruokabloggarit kiinalaisella kokkikurssilla

Lauantaina elettiin jännittäviä aikoja, kun oululaiset ruokabloggarit kokoontuivat poikkeuksellisesti ei pelkästään valmiin pöydän ääreen vaan myös ottamaan oppia. Makukellarin järjestämä kiinalainen kokkikurssi ja illallinen keräsi saman pöydän ääreen Kokkeillaan Kotiharmin, Kokit ja Potit Hannelen, Peruspöperöä Virpin, Pastanjauhajat, Aina nälkä Millan ja Muista syödä välillä Rommirusinan. 

Illan menu koostui kolmesta ruokalajista, joiden valmistamisen näimme yksityiskohtaisesti suoraan pöydässä istuen. Emme siis itse osallistuneet ruuanlaittoon, vaikka sekin olisi ollut mahdollista (ainakin kevätkääryleiden kohdalla, mutta kukaan ei uskaltanut ottaa sitä riskiä, että oma tekele räjäyttää täytteen pitkin paistoöljyä ja pilaa koko homman, heh).Kokkeina häärivät siis Makukellarin Wendy ja Yang ja he loihtivat meille tulista ja hapanta keittoa, hauskasti nimetyn perikiinalaisen ruokalajin ants-climb-tree ja lopuksi vielä ison kasan kevätrullia. Koko menun ajan maistelimme ruokajuomina eksoottisia makuja: aloe veraa, litsiä ja guavaa. 

Koimme jokaisen ruokalajin kohdalla jotain yllättävää. Ensinnäkin keitto sisälsi uskomattoman paljon valkopippuria, jonka käytön lähes kaikki pöydän ääressä istuvat myönsivät unohtaneensa. Tulisuus tuli siis pelkästään pippurista eikä chiliä käytetty ollenkaan. Keitto oli herkullista!Ants-climb-treen nimi tulee siitä, että ruokaan käytetään jauhelihaa, joka hajoaa valmistaessa pieniksi muruiksi, kun muurahaisiksi. Ruokaa on valmistettu perinteisesti Kiinassa perheissä, joissa ei ole ollut varaa ostaa isoa määrää lihaa. Tähän ruokalajiin 200g jauhelihaa oli ihan riittävä määrä ja sillä ruokki jopa kahdeksan nälkäistä ruokabloggaria!

Ruoka näytti vaatimattomalle ja sisälsi jauhelihan lisäksi vermiselliä ja chilitahnaa ja se syötiin riisin kanssa. Mutta voi että, se oli hyvää ja sopivasti tulista! Tämä tulee ehdottomasti vakioruuaksi meidän arkipäiviin, sillä ruoka oli nopea valmistaa eikä siinä juuri tarvinnut pilkkoa mitään.


Viimeiseksi söimme kevätrullia, jotka olivat tottakai kaikille tuttuja. Mutta yllätys koettiinkin siinä, kuinka hyviä rullat olivat! Söimme niitä suu ja näpit palaen niin tuoreeltaan kuin pystyimme, sillä emme malttaneet antaa niiden jäähtyä. Täytteenä oli kasviksia, jauhelihaa ja vermiselliä ja jokainen rulla oli taidokkaasti pyöritelty. Dippailimme rullia kahteen eri kastikkeeseen ja huokailimme tyytyväisinä.


Tämä tilaisuus ei ollut mitenkään ainutkertainen vaan Makukellari järjestää erilaisia aasialaiseen ruokaan liittyviä illallisia/kursseja tilauksesta jatkuvasti. Kannattaa siis kysellä, jos haluaa hieman erilaisen illanvieton vaikkapa ystävien kesken! Moni utelias kurkkikin illan aikana kaupan ikkunoista sisälle (ja saattoi ihmetellä pöydän ääreen kerääntyneiden ruokailijoiden valokuvausinnokkuutta!). Makukellarin herkullisia ruokia pääset myös maistamaan tulevana Ravintolapäivänä

9 kommenttia:

 1. Ilta oli ihana!
  Erityisesti kevätkääryleiden reseptiä odotan jo innolla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oli! Ja kyllä, minäkin aion rohkaistua rullien käärimiseen täällä kotona ;)

   Poista
  2. Nyt on hyvä rohkaistua, sillä reseptit odottavat sähköpostissa :)

   Poista
  3. Jeejee niinpäs odottivatkin! Kiitos! Piti heti lukaista läpi ja testata että muistiko mitään oikein :)

   Poista
 2. Ja jo otsikkokin oli niin eksoottinen , että harvoin näkee!;D <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, oululainen eksotiikka puree takuuvarmasti ;)

   Poista
 3. Ja jo otsikkokin oli niin eksoottinen , että harvoin näkee!;D <3

  VastaaPoista
 4. Oli kyllä mukavaa ja hyvät pöperöt. Oli myös tosi kiva vihdoin tavata Heidi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuin myös oli tosi kiva kun tavattiin viimein! :) Ja hyvää oli, tekis mieli samoja ruokia heti uudelleen!

   Poista