torstai 22. tammikuuta 2015

Mokkapalojen uusi sukupolvi


Mokkapalat taitaa olla kaikille lapsille tuttu syntymäpäiväjuhlien herkkuleivonnainen vuosikymmeneen katsomatta. Niitä leivottiin niin 80-luvulla kuin nykypäivänä. Itse tein mokkapaloja ensimmäistä kertaa koskaan. Ntiitä ei myöskään harrastettu kotonani, joten en ole päässyt kyllästymään niihin lapsena.

En kuitenkaan malttanut hieman päivittää perinteistä reseptiä ja tehdä kuorrutteen tomusokerin sijaan tuorejuustosta ja tummasta suklaasta. Taikinaan laitoin ranskankermaa. Lopputulos oli vähintäänkin yhtä himoittava kuin perinteiset mokkapalat, mutta vähemmän makea. Sopii siis varmasti muillekin kuin äkkimakean ystäville.

Mokkapalat

Sulata 100g voita ja anna jäähtyä. Vatkaa 3 kananmunaa ja 2dl sokeria vaahdoksi. Sekoita joukkoon voisula ja 100g ranskankermaa. Sekoita kulhossa 3,5dl jauhoja, 3rkl tummaa kaakaojauhetta, 1/2rkl leivinjauhetta ja 1tl vaniljasokeria. Kääntele jauhoseos taikinaan.

Vuoraa iso uunivuoka (n. 24 x 35) leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa 10-15min.

Laita täytettä varten kattilaan 100g tummaa suklaata, 50g voita ja 2-3rkl espressoa. Sulata miedolla lämmöllä ja sekoita. Nosta kattila pois levyltä ja lisää joukkoon 200g vaniljatuorejuustoa. Sekoita sähkövatkaimella hetki, niin kuorrutteesta tulee kuohkeaa. Levitä kuorrute pohjan päälle ja koristele.

2 kommenttia:

  1. Minusta on tullut mokkapalojen ystävä banaanimokkapalojen ansiosta, ennen en ole välittänyt niistä oikeastaan ollenkaan. Minäkin mieluumin tekisin muunlaista kuorrutetta kuin tomusokeriversiota, esim. tällaista tuorejuusto-suklaaseosta. Hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, enpä ole kuullutkaan banaanimokkapaloista! Pitää joskus kokeilla niitäkin :) Näiden tuorejuustomokkapalojen maku suorastaan parani pakastimessa, nyt on kaikki nekin syöty. Tarttis leipoa jotain ;)

      Poista