torstai 8. tammikuuta 2015

Kesäkurpitsaburgerit fetakastikkeella



Kesäkurpitsapihvit maistuvat hyvältä sellaisenaan tai vaikkapa perunamuusin kera, mutta laiska kokki lykkää ne sämpylän väliin ja siinä onkin sitten kasvishampurilainen valmis. Fetakastiketta ei kannata unohtaa ja toki hampurilaiseen vähän niin kuin kuuluu salaatinlehti ja tomaatti. Pihvit ovat muuten sen verran pehmeitä sisältä (ja rapeita ulkoa!), että sämpylän kannattaa olla myös pehmeä. Muutoin käy niin kuin piirretyissä ja leipää litistäessä täytteet lentävät ulos!

Kesäkurpitsapihvit

Raasta noin 400g kesäkurpitsaa ja yksi isohko makea sipuli karkeaksi raasteeksi ja laita siivilään. Lisää raasteen sekaan noin 1tl suolaa ja valuttele nesteitä puolisen tuntia. Painele lopuksi nesteitä pois vielä lusikan avulla.

Raasta joukkoon 1 yksikyntinen valkosipuli ja 80g punaleima-emmentalia. Sekoita taikinaan 1 kananmuna, 3rkl vehnäjauhoja, ripaus mustapippuria ja vielä pieni ripaus suolaa. Itse pidin taikinaa tämän jälkeen vielä jääkaapissa, jolloin siitä irtosi lisää nestettä ja poistin ne ja lisäsin vielä hieman jauhoja. Tämä välivaihe ei liene kuitenkaan välttämätöntä.

Kuumenna pannulla reilu nokare voita ja nosta lusikan avulla taikinaa pannulle. Muotoile pihviksi pannulla ja paista molemmin puolin rapean ruskea pinta. 

Fetakastike

Murustele pehmeää fetajuustoa kulhoon (n. 1dl verran) ja lisää paksua kreikkalaista jugurttia n. 1dl. Mausta kastike hunajalla, suolalla ja mustapippurilla. Tuore minttu sopisi tähän kastikkeeseen myös, mutta minä itse unohdin sen jääkaappiin.

2 kommenttia:

  1. Kiva kasvishamppari, tämä pitääkin pistää muistiin. Ja fetakastike kuulostaa ihanalta tuolla hampparin välissä. :) Kuinkahan olennaisia vehnäjauhot on noissa pihveissä, onnistuisikohan gluteenittomien versioiden teko, mitä luulet?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maku oli kyllä hyvä ja fetakastike sopi tosi hyvin! Taikina oli melko löllöä, jauhot tuki sitä jonkin verran. Mutta jos saa hyvin nesteet pois raasteesta niin mikä ettei onnistuisi varmasti ilman jauhoja? :)

      Poista