lauantai 20. joulukuuta 2014

Todellinen (ranch) open burger



Vierailimme muutama vuosi sitten New Yorkin reissullamme Island Burgers and Shakes -nimisessä hampurilaispaikassa Hell's Kitchenissä. Paikka on tunnettu loputtoman mittaisesta listastaan, mutta päädyin niinkin perusjuttuun kuin ranch-henkiseen Cowboy-burgeriin.

Annos oli open burger, eli täytteitä ei ollut pakattu sämpylän puolikkaiden väliin. Vaikka olenkin vakaasti sitä mieltä, että hampurilainen kuuluu syödä tiiviisti yhteen litistettynä, jotta eri maut sekoittuvat keskenään, tehtiin myös meidän ranch-burgereista astetta hienostuneempi open versio. Sopisi hyvin vaikka juhliin, jos haluaa tarjota rentoa syömistä, mutta välttää sormien likaantumista ja täytteiden tipahtamista syliin.

Täytyy kuitenkin sanoa, että seuraavana päivänä teimme näiden jämistä perinteisen kiinni olevan burgerin ja se oli kyllä parempaa, ihan mielettömän hyvää! Toisaalta open burgerissa hyviä puolia on se, että varsinainen sämpylä voi olla lautasella erikseen, joten se voi olla paljon normaalia pienempi. Todellinen open burger siis!

Ranch-kastike

Raasta yksi valkosipulinkynsi ja silppua 1rkl verran ruohosipulia, lehtipersiljaa ja tuoretta tilliä. Sekoita kuhlossa 2,5rkl majoneesia, 3,5rkl smetanaa, 0,5tl dijon-sinappia, 1/4tl paprikajauhetta sekä ripaus suolaa, sokeria ja mustapippuria. Sekoita valkosipuli ja yrtit kastikkeeseen ja anna maustua jääkaapissa vähintään tunti.

Open Burger

Paista jokaiseen burgeriin kaksi pekonisiivua ja nosta talouspaperin päälle valumaan. Paista sen jälkeen samalla pannulla yksi isohko jauhelihapihvi jokaiselle ruokailijalle. Leikkaa makeaa sipulia renkaiksi, siivuta tomaattia ja leikkaa kokonaisia suolakurkkuja halki pitkittäin.

Asettele lautaselle salaatinlehtiä, sämpylä ja täytteet ja tarjoile ranch-kastike pienistä astioista. Annoksessa kannattaa olla myös itse tehtyä makeahkoa bbq-kastiketta.

2 kommenttia:

  1. Ihanaa, että jossain blogissa on näin joulun alla muutakin, kuin jouluruokaohjeita!
    Mä nappan ehdottomasti tämän ranch-kastikkeen ohjeen muistiin!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mietin just tätä julkaistessa, että kiinnostuukohan kukaan tällä hetkellä mistään muusta kuin jouluruuista, joita taas täällä ei ole näkynyt yhtään, koska en niitä tee (menen valmiiseen pöytään). Tein ranch-kastiketta ekaa kertaa itse ja hyvää kyllä tuli! Salaattia varten pitäisi tehdä varmasti hieman notkeampaan, mutta tää sopi hyvin hampurilaisiin :)

      Poista