lauantai 13. joulukuuta 2014

Teemoja juhliin ja illanviettoihin

Blogissani pyörähti tällä viikolla käyntiin arvonta, jonka ohessa tiedustellaan mieluisinta tai viimeisintä teemailtaa tai -juhlaa. Kommentteja lukiessani huomasin, että teemajuhlat kiinnostavat monia, joten ajattelin koota tähän yhteen postaukseen pienempiä ja isompia teemoja, joita olen itse toteuttanut.

Arvontaan ehtii muuten osallistumaan vielä tämän ja huomisen päivän ajan, klikkaile tänne!

Aloitetaan muutaman vuoden takaisista synttäreistäni, joiden tekosyyllä juhlin pienesti useampaankin otteeseen. Varsinaiset pyöreiden vuosien viralliset juhlat pidin vain perheelle, joten kutsuin kavereita käymään pitkin kevättä, keskittyen kaikkien kanssa jonkun tietyn teeman ympärille.Aloitimme espanjalaishenkisellä tapas-illalla ja se sopiikin rauhalliseen illanviettoon erinomaisesti. Juhlintaa jatkettiin myöhemmin ranskalaisella tyylillä katetulla päivällisellä. Lopuksi potin räjäytti kaikkein pisimmälle viety teema, eli Miami Vice -bileet, joissa oli teeman mukaisen ruuan lisäksi panostettu musiikkiin ja vaatteisiin.Yleensä teemaillat liittyvät omalla kohdallani yksinkertaisesti ruokaan, joskus yhdistettynä esimerkiksi johonkin elokuvaan. Usein ne sisältävät lomamatkojen parhaiden palojen muistelua hyvän ruuan äärellä.

Kun palasimme vuosi sitten Dominikaanisesta tasavallasta, halusin kokkailla kokonaisen karibialaisen aterian koiravahdeillemme lomakuvien katselun oheen. Mikäpä sen mukavampi keino tuoda hieman eksoottista tunnelmaa kotijoukoille!


Olemme joskus viettäneet New Yorkin ikävissämme teemaan liittyvää viikonloppua lähes huomaamattamme: kävimme katsomassa kaupungissa kuvatun elokuvan ja tietenkin samalla mieleen muistui lukuisat ruokamuistot. Eli se näkyi keittiössämme heti! Jenkki-teemaa on toteutettu myös ystäväpariskunnan kanssa pikkujouluissa.

Aasialainen ruoka on mielettömän hyvää, mutta kaikkein parasta se on, kun tarjolla on koko hoito ja lisäksi vielä juomat. Tämä ei toteudu kovinkaan usein, mutta kerran olemme viettäneet thaimaalaista illallista jälkiruokineen ja kerran intialaista päivällistä. Näihin kun yhdistäisi taustamusiikkia ja/tai sopivan elokuvan, niin johan olisi teemailta kasassa! Kävipä muuten balilaisen illallisemme aikaan mielessä, että voisi katsoa vaikka Eat, Pray Loven... Siinäpä leffa, joka sopisi kolmeen eri ruokateemaan!


Viimeisin teema, ehkä suurin niistä, oli elokuiset puutarhahäämme. Puutarhajuhlat vaativat ruuan lisäksi hieman koristelua tai ainakin valoja, lyhtyjä ja vilttejä. Mutta onhan ne sen arvoiset! 


4 kommenttia:

 1. Olet kyllä tosi kekseliäs juhlien ja teemojen suhteen! Upeita ruokia, joita täällä on useasti tullut käytyä vesi kielellä tutkailemassa. Omassa keittiössäkin on vuosien varrella muotoutunut muutamia teemajuttuja, joita tasaisin väliajoin tulee laiteltua. Kuten syksyisin järjestettävät grillikauden päättäjäiset tai se, että uutena vuotena on aina laitettava tapaksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Kieltämättä huomaan pitäväni teemajuhlista ja haluaisin ottaa näistä itselleni pienen perinteen, esimerkiksi kesäjuhlien merkeissä :) Pienempiä teemailtoja vietetään usein miehen kanssa kaksistaan reissuilta tuttujen ruokien parissa. Grillikauden päättäjäiset ja uuden vuoden tapakset kuulostaa hyville teemajuhlille! Pitäisiköhän itsekin laittaa uutena vuoten tapaksia, nyt kun olen vasta käynyt niitä Madridissa taas testailemassa :)

   Poista
 2. Onpa teillä ollut ihania teemoja! :)

  VastaaPoista