perjantai 19. joulukuuta 2014

Karamellisoitua sipulia ja tofuaEletään ruokabloggaajan kannalta vaikeita aikoja. Valoa ei yksinkertaisesti riitä kuvaamista varten muulloin kuin keskipäivän minimaalisessa aikaikkunassa. Ja kuten varmasti tiedätte, nämä minun kokkailut eivät ole mitään kulissia vaan juuri sitä, mitä syömme kulloinkin. Toisin sanoen suurin osa ruuista valmistetaan illan pimeydessä, mikä kuulostaa romanttiselta, mutta on oikea valokuvaajan painajainen.

Minulla on toki nykyään "studiovalo". Sitä käyttää yleensä valomieheni, mutta tällä kertaa jouduin toimimaan yksin. Trapetsitemppuja taiteillen yritin kohdistaa valoa toisella kädellä ja kuvata toisella kädellä edes jotakuinkin kelvollista kuvaa, jossa ei olisi suuria varjoja eikä esimerkiksi haarukan varresta heijastuvaa kuvaa vihreähupparisesta ja jumppahousuisesta kokista. Melkein onnistuin, mutta sitten nälkä voitti! Onneksi tämä ruoka oli niin omnom-hyvää, että teen tätä sitten kevään valoisina päivinä uudelleen.

Karamellisoitua sipulia ja tofua

Leikkaa yksi makea sipuli renkaiksi. Paloittele yksi yksikyntinen valkosipuli ja pätkä punaista chiliä pieniksi paloiksi. Lämmitä pannulla reilu luraus öljyä keskilämpöiseksi ja lisää sipulit ja chili. Anna kypsyä hiljalleen noin 10min. Paloittele sillä aikaa puoli paketillista marinoitua tofua.

Lisää pannulle 1,5rkl hunajaa ja sekoita. Anna sen jälkeen sipulien muhia vielä noin viisi minuuttia. Lisää tofupalat ja nosta hieman lämpöä. Ripottele palojen päälle ripaus kuivattua chiliä ja ruskista paloja viitisen minuuttia. Lisää pannulle 1rkl soijakastiketta ja anna kiehua hiljalleen muutaman minuutin. Tarjoile riisin (ja chilikastikkeen) kanssa.

3 kommenttia:

 1. Kannattaa harkita irtosalaman ostamista. Monet ruokabloggarit tosin muistavat säännöllisesti mainita, että salamaa ei saa käyttää koska sillä tulee karmeita kuvia. Kameroiden omilla salamilla, jotka lyövät valon päin kohdetta, kuvista tuleekin kovia mutta irtosalamalla valon voi heijastaa katon tai seinän kautta. Meilläkin kuvataan kun kokataan eli ainakin arkipäivinä kahdeksan aikoihin illalla, joten käytän salamaa ympäri vuoden (enkä jalustaa, sillä sillä toimintakuvien ottaminen olisi turhan hankalaa.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, minäkin olen yleensä kovin salamakammoinen :D Mutta siis en ole itse käyttänyt irtosalamaa, pitäisi ehkä joskus kokeilla. Tuo raksalamppu on kans toiminut ihan hyvin, mutta yksin sitä on hankala käyttää. Onneksi valomies on yleensä kotosalla ruoka-aikaan ;)

   Poista
  2. Niin ja kiitti paljon vinkistä! Nyt en tuomitse salamaa ihan suorilta käsin muutamien huonojen kokemuksien takia :)

   Poista