perjantai 5. joulukuuta 2014

Inspiraatiota uusista ruokakirjoista

Kirjat saatu blogin kauttaValittelin aikaisemmin, ettei ruuanlaitto jaksa oikein kiinnostaa arkisin näin pimeimmäin talven aikaan. Voi, kun olisikin henkilökohtainen kokki, joka tekisi päivittäin hyvää ruokaa ja laittaisi valmiiksi pöytään!

Sitten muistin, että olen saanut blogin kautta syksyn aikana kaksikin koreaa uutuuskirjaa: Vegaanin keittiössä - Parempaa arkiruokaa kasviksista (Elina Innanen) ja Vapun reseptikirjan (Vappu Pimiä). Kirjat on selailtu läpi, ruokia on kuolailtu, mutta sitten on tullut vastaan arki ja sen suuremmat kokeilut ovat vain jääneet.Nyt kaivoin kirjat esille uudelleen ja taittelin jo sivujakin hiirenkorville, jotta suosikkireseptit löytyvät sitten kiireen keskellä nopeasti. Molemmat kirjat ovat kauniita katsella, joten ne löysivät paikkansa keittiön tasolta heti Kitchen Aidin vierestä. 

Vegaanin keittiössä -kirja sisältää todella herkullisen näköisiä kasvisruokaohjeita. Olen itse sekasyöjä kuten tiedätte, mutta kiinnostun aika ajoin yhtä enemmän kasvisruuasta. Vegaania minusta tuskin koskaan tulee, eikä välttämättä kasvissyöjääkään, mutta haluan tietoisesti vähentää lihansyöntiäni. Ja se kävisi aika kätevästi, jos tietäisin paljon hyviä ja erilaisia kasvisruokaohjeita. Onneksi niitä löytyy tästä kirjasta! Vai miltäs kuulostaisi hummus-kesäkurpitsaleivät? Tai sloppy joe linsseistä?Vapun reseptikirja on ulkoasultaan hauskan "kotikeittiömäinen" kangaskansineen. Sisältä paljastuu tyylikkäitä kuvia ja Vapun lempireseptejä laidasta laitaan. Yksinkertaisia, mutta varmasti toimivia. Taittelin sivunkulman tomaatti-minttusalaatista, sillä enteilen joulun jälkeisen ähkyn vaativan kirpeän raikkaita makuja.

Ylipäätään ruokakirjojen selailu toi minulle jotenkin keväisen olon, ihan kuin oltaisiin jo aloitettu uusi vuosi ja uudet ruokakuviot. Ehkä lupaan ensi vuonna syödä enemmän kasvisruokaa? Syödä yksinkertaisempaa ruokaa? Lupaan ainakin syödä hyvää ruokaa!

Sitä ennen hyvää itsenäisyyspäivää kaikille!


4 kommenttia:

 1. Ihanaa kuulla, että Vegaanin keittiössä on ollut inspiraatioksi! :) Toivottavasti sieltä löytyy monta uutta suosikkireseptiä kasvisruokapäivien varalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan varmasti löytyy! Ajattelin juuri tässä listata itselleni kasvisruokareseptejä koko tammikuuksi, ja veikkaan että kirjasi tulee kokeiltua lähes läpikotaisin ;)

   Poista
 2. Laitan joululahjatoivelistalleni kummatkin kirjat. Ihanan houkuttelevia kuvia!

  VastaaPoista
 3. Kuvat ovat tärkeässä osassa ruokakirjoissa ja silloin tietää kuvien onnistuneen, kun lukiessa tulee hirveä nälkä :)

  VastaaPoista