tiistai 2. joulukuuta 2014

Helpot kasvisruuat: metsäsienipannari


Olen hieman hukassa arkikokkailujeni kanssa tällä hetkellä. Aikaa ei tunnu riittävän, eikä kyllä energiaakaan. Tekisi mieli syödä pelkkää leipää tai hakea valmista ruokaa vaikka joka päivä. Huomenna ehkä haenkin! Tänään virittelin kasvisruokaa porkkanasta ja punaisista linsseistä. Pöperö näytti aluksi epäilyttävälle, mutta maistui lopulta ihan hyvälle. 

Viime viikolla sain sen verran ryhdistäydyttyä, että toteutin yhden pitkäaikaisen reseptikokeilun: suolaisen pannarin. Jääkaapissa oli parmesania ja purjoa ja keittiön pöydällä lasipurkissa kuivattuja metsäsieniä. Oikein hyvää tuli. Ja parempi mielikin. Kai se on tämä kaamos, joka pistää haluamaan helppoa ja hyvää ruokaa, sopivan tavallista.

Metsäsienipannari

Liota vedessä 2dl kuivattuja metsäsieniä. Pilko 10cm pala purjoa ja raasta yksi yksikyntinen valkosipuli. Kuumenna pannulla nokare voita ja luraus öljyä. Kuullota valkosipulia ja purjoa. Lisää liotetut sienet. Paista seosta muutama minuutti ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

Sekoita 7dl kevytmaitoa, 2 kananmunaa, 3,5dl jauhoja, 1tl suolaa, 1tl leivinjauhetta, 2rkl öljyä, 1tl savupaprikajauhetta ja mustapippuria. Raasta 50g parmesania. Kaada pannaritaikina leivinpaperin päälle pellille. Ripottele sienitäyte päälle ja sen jälkeen juusto. Paista 175-asteisessa uunissa puolisen tuntia, kunnes pinta on ruskistunut ja pannari on kypsää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti