tiistai 21. lokakuuta 2014

Vuohenjuustosalaatti makealla kastikkeella



Kesä on salaattien kuuminta aikaa ja syksyllä tekee yleensä mieli lämpimiä ja täyteläisiä ruokia. Joskus kuitenkin myös salaattia, varsinkin jos sen päällä on pannulla tiristettyä vuohenjuustoa ja siihen sointuvaa makeahkoa kastiketta. Menee ainakin hyvin lounaasta ja lisukkeesta.

Vuohenjuustosalaatti makealla kastikkeella

Sekoita kastikkeen ainekset: 1rkl akaasiahunajaa, 2tl valkoviinietikkaa, ripaus valkopippuria, suolaa ja maun mukaan cayennepippuria. Sekoita joukkoon vispilän avulla hiljalleen 2rkl oliiviöljyä. Kastike paksunee hieman, mutta jää kirkkaaksi.

Kasaa salaatti: laita salaatinlehtiä (esim. jääsalaattia) alimmaiseksi ja pilko päälle avokadoa ja halkaise viinirypäleitä. Leikkaa vuohenjuustosta paksuhkoja kiekkoja. Lämmitä pannulla hieman voita ja paista juustot nopeasti keskilämmöllä molemmin puolin keveän ruskeiksi.

Jäähdytä juustoja hieman ja nosta ne salaatin päälle. Valuta päälle kastiketta ja leikkaa pekaanipähkinöitä karkeaksi rouheeksi ja ripottele päälle. Koristele rukolalla. Syö heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti