lauantai 25. lokakuuta 2014

Singaporen ruokailotulitusta!Aasiaan suuntautuvat reissut ovat aina poikkeuksetta olleet herkullisia ja en muista syöneeni juuri koskaan mitään ei-niin-hyvää. Jopa hyvin yksinkertaisilta ja tylsiltä vaikuttavat ruuat ovat usein makumaailmaltaan monivivahteisia ja niihin tulee suorastaan himo. Katukeittiöissä ruokia ei koristella erityisesti, mutta makua niissä on usein enemmän kuin varsinaisten ravintoloiden ruuissa. Singaporessa ei ole katukeittiöitä. Se kuulosti aluksi suurelta pettymykseltä, mutta sitten sainkin tietää, että Singapore on hoitanut hygieniaan liittyvät ongelmat(?) siirtämällä katukeittiöt sisätiloihin, hawker centereiksi. Sinällään olen kyllä edelleen sitä mieltä, että katukeittiöiden ruoka ei ole yhtään sen epähygienisempää kuin seinillä varustettujen keittiöiden ja jos mahdollista, syön itse aina ennemmin muovituoleilla varustetussa katuköökissä kuin ravintolassa. Ihan siis ruuan maun takia, ja onhan katukeittiöt yleensä todella edullisia.

Söimme Singaporessa lähes poikkeuksetta hawker centereissä. Kerran söimme Chinatownissa katukeittiömäisessä ravintolassa ja sielläkin oli todella hyvää ja edullista ruokaa. Hainanin kana oli tuttu arkiruoka Thaimaan ajoiltani ja toimii aina, vaikka onkin miedon makuinen, ja luumuisen makuiset lihapötkylät chilisoossilla veivät kyllä kielen mennessään.


Hawker centereissä söimme mm. dumplingseja keitossa ja friteerattuna, nuudelikeittoa ja singaporelaista laksaa, hapanimeläpossua ja jotain toista erittäin hyvää possua ja ankkaa, sekä thaimaalaisia ruokia (tom yumia, paistettua riisiä ja friteerattua tofua). Parasta Singaporen ruokakulttuurissa onkin se, että se on eri Aasian maiden kohtaamispaikka ja tarjoaa hyvää ruokaa intialaisesta japanilaiseen ja vietnamilaisesta indonesialaiseen.Ja pienet välipalatkaan eivät olleet hullumpia. Viereisestä digiostoskeskuksen alakerroksesta pystyi keräilemään pikkunälkään niin sushia, intialaisia nöttösiä kuin kanavartaita. Ja hawker centereissä myytiin yleensä raikkaita hedelmämehuja kymmenissä eri väreissä (tosin mietin miten muka tuore mustikkamehu pystyi olemaan Spidermanin sinistä? ;)


2 kommenttia:

  1. Seurasin instassa aika aktiivisesti sun kuvia Singaporesta ja vaikka olenkin siellä käynyt, niin mikään ei näyttänyt tutulta. Tosin se johtuu siitä, että oma reissuni sinne sijoittui 4:ään ikävuoteen ja ainoat muistoni on hotellin ikkunaseinäinen hissi, 80-luvun maailman suurin lelukauppa, josta mulle ostetttiin Barbie-nukke, jolla oli papukaija ja se, että purkan sylkäiseminen kadulle oli rangaistava rikos.
    Nyt on niin herkullisen näköisiä ruokia sulla noissa kuvissa, että ehkä olis aika, että kävisin Singaporessa uudestaan.

    VastaaPoista
  2. Haha, lapsuuden muistot matkoista on ihan parhaita, kun kaikkea "epäolennaista" jäi usein mieleen. Kuten karkit, jäätelöt ja lelut :) Singapore on varmasti muuttunut aika lailla tuosta, mutta onneksi siellä on vielä jotain vanhaakin. Tai ainakin mielsin joitakin paikkoja "vanhaksi Singaporeksi", kuten kasvitieteellisen puutarhan. Mielenkiintoinen kaupunki ja ihan loistavaa ruokaa!

    VastaaPoista