maanantai 6. lokakuuta 2014

Halloween kurpitsaleivokset



Gluteeniton leipominen on minulle vierasta, sillä toistaiseksi kahvipöydässäni ei ole istunut ketään erikoisruokavalioista. Blogiringin ja Finnamylin yhteistyökampanjassa päätin kuitenkin kerrankin tietoisesti leipoa jotain gluteenittomaan ruokavalioon sopivaa. Käytin leivoksien pohjassa Finnamylin luomuperunajauhoja ja täytteessä kurpitsaa, sillä syksyn kunniaksi teemana oli Halloween.

Pelkästä perunajauhosta tehty kääretorttupohja on ihanan pehmeä ja joustava. Peruspohjasta tehtävissä leivoksissa ja kakuissa mahdollisuudet ovat aika lailla rajattomat, sillä kääretorttupohjasta voi muokata vaikka minkä mallisia rakennelmia.

Halloween kurpitsaleivokset

Vatkaa 4 munaa ja 1,5dl sokeria vaahdoksi. Sekoita kulhossa 1,5dl Finnamyl luomuperunajauhoja, 2,5rkl tummaa kaakaojauhetta, 1tl leivinjauhetta, 0,5tl kanelia ja ripaus muskottipähkinää. Siivilöi kuivat ainekset taikinaan ja sekoita varovaisesti. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille ja paista 200-asteisessa uunissa noin 10min. Kumoa ja jäähdytä.



Tee seuraavaksi täyte: Notkista 100g pehmeää, suolatonta voita sähkövatkaimella. Sekoita joukkoon 200g maustamatonta tuorejuustoa. Lisää seuraavaksi noin 3dl kurpitsapyreetä (joko valmista tai sitten keitettyä ja hyvin soseutettua kurpitsaa). Lisää täytteeseen 2-3dl tomusokeria (haluamastasi makeusasteesta riippuen) siivilän avulla ja sekoita. Mausta vielä ripauksella vaniljapulveria ja nosta jääkaappiin jähmettymään ainakin puoleksi tunniksi.

Leikkaa kääretorttupohja pitkittäin kolmeen osaan. Laita reilu 1/4 täytteestä alimmaiselle palalle ja nosta toinen päälle. Lisää toinen kerros täytettä ja nosta kansi päälle. Nosta koko komeus jääkaappiin jäähtymään muutamaksi tunniksi.

Leikkaa kakku pienemmiksi leivoksiksi. Koristele leivokset lopulla täytteellä (lisäksi tähän voisi käyttää kermavaahtoa jos haluaa juhlavampia leivoksia) ja pekaanipähkinöillä.

Yhteistyössä Finnamyl

4 kommenttia:

  1. Ihanat leivokset, kiva että kauden raaka-aineet ovat päässeet mukaan ja plussaa gluteenittomuudesta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ssiiri! Hyvä, että minulla on nyt yksi herkkuleivosresepti takataskussani, jos kahvipöytääni istuu joku päivä erikoisruokavalioisia :)

      Poista
  2. Nami, onpas herkullisen näköisiä.

    VastaaPoista