keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Ruokakuvia Pohjois-Italiasta



Italia on viehättävä matkailumaa eikä vähiten herkullisten ruokiensa ansiosta. Vietimme heinäkuisessa Pohjois-Italiassa hieman reilun viikon ja kiertelimme autolla muutaman paikan ja reittimme varrelle osui ainakin seuraavat: Bellagio, Bergamo, Sirmione, Limone, Riva, Malcesine, Verona, Venetsia, Modena, Bologna, Maranello, Reggio Emilia, Parma, Cremona ja Milano. 

Auton nokka osoitti siis uutta paikkaa kohti vähintään pari kertaa päivässä, mutta pikkuteitä ajellessa auton kyydistä näkee valtavasti ja edellämainituissa paikoissa pysähdyimme tai yövyimme. Ja söimme, ainakin useimmista.



Italiassa ruokalistallemme kuuluu tottakai pizzaa ja pastaa. Ne nyt vaan on niin hyviä (ja edullisia, sopii myös budjettimatkailijalle), että ei haittaa vaikka söisi useammankin. Pizzaa tuli syötyä kahdesti: ensimmäinen mielettömissä järvimaisemissa Gardan Sirmionessa, jossa tein ehkä oman pizzansyöntiennätykseni anjovis-kapris -pizzan kanssa ja toinen Cremonassa (brie-rukola, ah!).



Pastasta ensimmäisenä meni lautaselle perinteinen ikisuosikkini tomaattipasta, seuraavaksi herkullisen täyteläinen lohipasta, myöhemmin pinaatti-ricotta-salvia -raviolit ja viimeisenä vielä pasta, josta en tiennyt mitä se sisältää, mutta joka lopulta oli aika perusmakuista tomaattipastaa.



Reggio Emiliassa kokeilimme jotain alueelle hyvin tyypillistä eli aperitiiveja. Olimme syöneet sinä päivänä vain aamupalan ja olimme todella nälkäisiä jo epäitalialaiseen ruoka-aikaan ennen kuutta. Emialia Romagnan kuuluisalla ruoka-alueella sijaitseva Reggio Emilia oli sen verran paikallinen pikkukaupunki, että mikään paikka ei ollut auki vielä kuuden aikaan, vaikka etsimme lähes koko vanhankaupungin läpi.

Osa paikoista aukesi seitsemältä, joten menimme odottelemaan erääseen hivenen epäviehättävään mutta hotellimme lähellä sijainneeseen baariin juomaan lasit proseccoa. Ja olimme täysin unohtaneet, että aperitiivien mukana tulee yleensä jotain pientä syötävää ja tässä paikassa se oli iso lautasellinen ihanaa tuoretta sipulifocacciaa! Söimme melkein kaiken, sillä se oli niin hyvää. Ja hintatasosta sen verran, että iso lasi proseccoa maksoi 3e ja syömiset siis kuuluvat hintaan.


Yövyimme matkan aikana yhdeksässä eri hotellissa ja söimme seitsemän eri aamupalaa. Pohjois-Italian alueella ainakin majatalojen ja vaatimattomampien hotellien aamupalat olivat poikkeuksessa buffetista (kahvi tuotiin yleensä pöytään), joka sisälsi perusaamupalaa sämpylöineen ja kroisantteineen. Usein tarjolla oli myös jugurttia, kananmunia ja hedelmiä. Tuoreita vihanneksia ei ollut missään, mikä on tietenkin aina pettymys (koska ne olisivat niin hyviä), mutta joissakin paikoissa oli lisäksi jotain pientä erikoisuutta: mozzarellaa, hyvää juustoa, salamia...



Jälkiruokapuolelta emme tuttuun tapaan kunnostautuneet kovinkaan paljoa ja söimme vain mielettömän hyvää tiramisua Rivassa ja viimeisenä iltana Milanossa tiramisua (ei ollut kovin erikoista) ja sitruunakakkua (ihan ok). Jäätelöä sen sijaan söimme useammin kuin yleensä: kookosta, kirsikkaa, pistaasia, appelsiinia, sitruunaa, mantelijäätelöä... Ihan älyhyvää, mutta sehän oli jo odotettavissa! Milloinhan pääsisi taas Italiaan syömään...


8 kommenttia:

  1. Wau mitä ihania kuvia!! Arvaa tuliko tässä nälkä.... ;)
    Aika komiat maisemat on ollut syödä pizzaa tuollä järven rannassa. Kelpais!!
    Ja pistaasijätskiä, nam!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin tuli kyllä itsellenikin, ei olisi pitänyt tehdä tätä postausta ennen lounasta ;) Illallismaisemat oli kyllä upeat, kun koko päivän mittainen sade oli juuri päättynyt ja Garda-järvi näytti ihan vaaleansiniselle!

      Poista
  2. Mä olen pohjois-italiassa käynyt vain Milanossa ja Alpeilla. Nuo ruokamaakunnat kyllä kiinnostaisivat :) Kuullostaa ihanalta teidän reissu.

    Oltiin äsken viisi päivää Roomassa (juttu siitä blogissani) ja aperitivoja tuli nautittua lähes joka illallista ennen. Niiden mukana tuli aina mitä ihanimpia pieniä suupaloja. Tuo teidän saama tuore sipulifocaccia kuullostaa taivaalliselta!

    Ja se jäätelö - olen kanssasi samanlaisissa fiiliksissä! Mistään ei saa parempaa jäätelöä, kuin Italiasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ah, Roomasta minulla on hyviä ruokamuistoja myös, pitääpä käydä lukemassa postauksesi :) Voi että kun sais sitä jäätelöä Suomessakin! Osaisikohan sellaista tehdä itse...

      Poista
  3. Oih, tuo tiramisu näyttää niin ihanan kevyen kuohkealta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuohkeaa se olikin, ja samalla todella täyteläistä ja pehmeää :) Ihan täydellistä oikeastaan!

      Poista
  4. Ensinnäkin, tulee nälkä, ja toiseksi alkaa tehdä mieli matkustaa Italiaan. Melkoisen turneen olette tehneet ja paljon nähneet! Varmasti ihana reissu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi saimme kuitenkin vatsat täyteen ihania piknikherkkuja tänään ;) Reissu oli kyllä ihana, ja tietty ruoka ihan parasta!

      Poista