keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

Texas BBQ Beef Burger ja mustikkalimppari


Eräänä sunnuntaina leikimme kotonamme Brooklynin Williamsburgia. Kävimme muutama sunnuntai aikaisemmin Brooklyn Flean ruokamarkkinoilla syömässä, ja koska brisket sandwich pääsi kutkuttamaan kivasti makuhermoja, piti sitä kokeilla kotonakin. Ja tietty mustikkalimppariakin, vaikka ilman soodakonetta käytännössä yhdistinkin vain valmista sitruunalimpparia ja mustikkaa.

Tällainen hyvin yksinkertainen hampurilainen on kyllä mieleeni. Vaikka liha ei ollutkaan brisketiä, eli naudan rintaa, koska sitä ei löytynyt kaupasta, oli liha kuitenkin asiaan kuuluvasti maustettu. Ja kastike myös oli varsin herkullinen. Niiden seuraksi ei juuri kaipaa muuta, kuin yksinkertaiset lisukkeet: kevyesti pikkelöidyt kurkut ja tuoretta sipulia.

BBQ-kastike

Raasta yksi valkosipulinkynsi ja pilko noin 2rkl verran sipulisilppua. Lämmitä kattilassa luraus öljyä ja kuullota sipuleita. Lisää 1,5dl ketsuppua, 2rkl worcesteria, 1rkl ruskeaa sokeria, 1rkl srirachaa ja puolikkaan sitruunan mehu. Mausta vielä 1tl dijonilla ja halutessasi lurauksella viskiä.

Lisää kastikkeeseen hieman vettä ja anna kiehua hiljalleen noin 20min. Hurauta kastike tasaiseksi sauvasekoittimella ja lisää vielä tarpeen mukaan suolaa. Kastikkeen voi tehdä jo edellisenä päivänä jääkaappiin tekeytymään.

Rub lihalle

1tl chilihiutaleita, 2tl sinappijauhetta, 1tl paprikajauhetta, 1tl valkosipulijauhetta, 1tl jeeraa, 1tl pippurisekoitusta, 2tl ruskeaa sokeria, suolaa. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja hiero lihapalan pintaan. Minulla oli hieman alle kilon verran naudan paahtopaistia

Nosta liha kannelliseen uunivuokaan ja kaada vuokaan vielä noin 3dl lihalientä. Paista lihaa 130-asteisessa uunissa noin neljä tuntia.

Tarjoile kevyesti pikkelöityjen, melko paksujen kurkkusiivujen ja sipulirenkaiden kera.


Helppo mustikkalimppari

Survo muutama desi mustikoita ja paseeraa neste siivilän läpi. Sekoita saatu mustikkamehu sitruunalimppariin haluamassasi suhteessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti