maanantai 23. kesäkuuta 2014

Savolainen paella kesäkeittiössä



Juhannuksena kokattiin ruokaa yllättäen ulkona, vaikka sääennuste ei kovin hyviä ruuanlaittosäitä luvannutkaan. Kesäkeittiössä lämmitettiin vanha Porin Maija ja päälle nostettiin muurikka. Sitten vain ruoka pannulle, iso paistinlasta käteen ja isolle porukalle ruokaa kääntelemään. Tuli ihan torikauppiasfiilis!

Meidän oli tarkoitus tehdä paellaa, mutta jääkaapista löytyi edellisen illan grillailujen jäljiltä yhtä jos toista, joten paellasta tuli hieman pyttipannumainen kokoelma. Päätimme, että kyseessä on savolainen paella. Ohjetta ei siis ole luvassa, mutta kerronpa kuinka paellamme muodostui.



Aluksi paistoin muurikassa kanapaloja kypsäksi asti. Sitten siirsin kanat odottamaan ja paistoin kasan eri vihanneksia: kirsikkatomaatteja, tomaattisiivuja, paprikaa, kesäkurpitsaa, kurkkusiivuja. Ja taas lautaselle odottamaan. Seuraavaksi pannulle meni sipulisilppu, vakosipuli ja pekonisilppu sekä samaan aikaan risottoriisiä. Kuullottamisen jälkeen lisäsin muurikalle kauhallisen kasvislientä. Kuten risottoa tehdessä, lisäilin kasvislientä vähä vähältä riisin kypsyessä. 



Kun riisi oli kypsää, maustettiin sitä vielä suolalla. Sen jälkeen kasattiin pannulle kaikki tähteet, kanapalat ja kasvikset ja sekoitettiin hyvin. Lisäsimme lopuksi vielä simpukoita, kuorellisia katkarapuja (kypsiä), oliiveja ja persiljaa, sekä sitruunalohkoja. Melkoinen sekamelska, mutta oli erittäin hyvää!



Mitä teillä kokkailtiin juhannuksena?


4 kommenttia:

  1. Ihana kesäkeittiö!! <3 Meilläkin on sellainen haaveissa, mutta puuttuu enää vaan ne valuutat pankkitililtä... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiks olekin, se on mun vanhempien mökillä :) En ole kovin usein laittanut ruokaa muurikalla, mutta tykkään kyllä!

      Poista
  2. Kyllä voikin sitten näyttää hyvältä!:)

    VastaaPoista