lauantai 14. kesäkuuta 2014

Pienet naposteluleivät hernetahnalla


Ostin alkukesästä litran herneitä aikomuksena syödä ne välipalanaposteluna sellaisenaan. Jossain vaiheessa huomasin kuitenkin, että litraan saksalaisia herneitä mahtui muutamia herkullisen makeita, pieniä herneitä sisältäviä palkoja ja loput oli niitä isohkoja ja jauhoisen makuisia. Jotain muuta piti siis kehittää ja mieleen muistui hernepesto viime kesältä, jota ehdin tekemään kerran. 

Nyt tein herneistä hieman tahnamaisempaa voileivän täytettä ja maistui kyllä ihan mielettömän hyvälle saaristolaisleivän välissä. Näitä voisi tehdä vaikka piknikille tai buffet-pöytään juhlissa, kun ovat niin kauniitakin (ja kuitenkin todella yksinkertaisia!).

Hernetahna

Lataa korkeaan astiaan 1,5-2dl herneitä, 50g ranskankermaa, yksi pilkottu valkosipulinkynsi, 8 kuorittua mantelia ja/tai cashew-pähkinää sekä pieni kourallinen basilikan lehtiä. Surauta tahna tasaiseksi ja mausta suolalla. Täytä leivät ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintään muutaman tunnin.



6 kommenttia:

  1. Voi, kun ovat söpöjä :)
    Ihanan kuulloinen hernetahna - täytyykin kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla, varsinkin jos on ylimääräinen desi tai pari jauhoisia herneitä ;)

      Poista
  2. Hernetahna leivän välissä on herkkua. Ja mikä väri!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanopa muuta, väri on kesäinen kuin mikä!

      Poista
  3. Sopisikohan tämä tuulihattujen täytteeksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voisi kyllä sopiakin, hyvä idea! Olisi ainakin kauniin värinen :)

      Poista