keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Ihana ilta Mustakarissa



Ennen kuin jatketaan Ison Omenan ruokamuistojen parissa, pitää kertoa myös kotoisammista ravintolakokemuksista. Kävimme viikonloppuna Kokkolassa yhden yön minilomalla ja söimme illallista ihanassa merihenkisessä Kesäravintola Mustakarissa. Matkablogini ottaa osaa Sokoshotels40-kampanjaan ja ruokailu kuului osittain kyseiseen pakettiin. 

Mustakari sijaitsee muutaman kilometrin päässä keskustasta ja se on Suomen kolmanneksi vanhimman purjehdusseuran kotisatama. Puitteet ovat raikkaat ja henkivät kivaa rannikkoalueen tyyliä, mutta tunnelma on myös lämmin ja kotoisa.


Alkuruuaksi tilasimme graavisiikaa ja leipäjuustosalaatin. Vaikka olenkin graavikalojen ehdoton ystävä ja oma annokseni, jossa oli graavisiian lisäksi avokadokastiketta, kurkkua ja rapeaa leipää, oli sitä mitä odotinkin (eli hyvää), nousi annoskateus hieman pintaan alkuruokien kohdalla. Mansikkainen leipäjuustosalaatti, jossa oli mm. marinoitua punasipulia, kirsikkatomaatteja ja saksanpähkinää näytti ja maistui todella hyvälle. Piti nimittäin haarukoida vastapäiseltä lautaselta välillä muutama maistiainen.


Pääruuaksi valitsimme pippuripihvin ja ylikypsää karitsan niskaa. Tilasin pihvin mediumina, mutta käytännössä se oli medium + ja olisi voinut olla hieman raaempi. Mutta erittäin hyvää se oli ja söin koko 200g pihvin, vaikka etukäteen olin pelännyt annoksen olevan liian iso. Tällä kertaa molempien annokset olivat niin samantyyliset (samat lisukkeet), että emme edes muistaneet maistella toisten annoksia.


Jälkiruuan olin päättänyt jo ennen ravintolaan menoamme: jälkiruokalajitelma kahdelle. Mikäli jossain on tarjolla miniversioita useammasta jälkiruuasta, otan ehdottomasti sen. Muutoin jälkiruokaa on melko vaikea päättää. Tässä tapauksessa valinta meni ainakin täysin oikeaan, sillä jo annoksen ulkonäkö oli tilaamisen arvoinen: pitkä puulankku, johon jälkiruokia oli aseteltu riviin ja koristeltu mansikoilla ja suklaakastikkeella! Kaunis, mielettömän kaunis!


Ja ulkonäkö ei kyllä pettänyt yhtään, vaan jälkiruuat maistuivat myös. Ensin hotkaisin omasta lankunpäästäni suolakaramellisen jäätelön (nam), sen jälkeen keskityin täyteläiseen appelsiiniseen suklaamousseen, leipäjuustoon ja mansikoihin sekä mustikkapiirakkaan. Ihan kaikki ei mennyt enää tuossa vaiheessa, mutta sainpahan maistella kaikkea hyvää!

8 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Oli kyllä hyvää! Ja erityisesti haluan tehdä kotona tuota leipäjuustosalaattia :)

      Poista
  2. Ihanan näköinen paikka ja hyvännäköiset ruoat!!
    Ja tuon leipäjuustosalaatin minäkin aion testata, näytti tosi hyvältä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä hieno kesän aloitus merellisissä tunnelmissa :) Ja varmasti upea paikka myös loppukesän pimeissä ja lämpimissä illoissa!

      Poista
  3. Miniloma Kokkolassa kuullostaa pirteältä :)
    Ystävä asui siellä työn puolesta vuoden ajan ja siloin tuli visiteerattua - tunnelmallinen ja suloinen kaupunki, etenkin Neristan, eli se vanha alue.

    Mun mielestä tuo graavikala-annos näyttää aivan tolkuttoman hyvälle. Pitäiskö kokeilla jotain tuon suuntaista ihan kotikeittiössä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Neristan oli ihanan tunnelmallinen värikkäine puutaloineen ja erityisesti ihastuin sisäpihaoihin, joilla kukki omenapuut ja oli muutenkin hauska fiilis :)

      Graavisiika oli kyllä todella hyvää, ei yllättävää, mutta siis tosiaan hyvää :) Voisin kokeilla joku kerta itsekin!

      Poista
  4. Mielenkiintoisia nuo tarjoilualustat! Ei voi puhua perinteisistä lautasista. Piristävää ja ehkä käytännöllistäkin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin oli! Lähes kaikki lautaset oli korvattu lankuilla tai kivilevyillä, salaatti taisi olla ainoa, joka oli perinteiseltä lasilautaselta :) Virkistävää vaihtelua!

      Poista