sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Söpöt vadelmarahkapullat



Rahkapullien sivistyneemmässä versiossa ehkä lisätään rahka sellaisenaan ja vadelmat/mustikat tiputellaan vienosti pullan päälle koristeeksi, mutta minä halusin pullista söpön vaaleanpunaisia. Siispä vadelmat sekoitettiin hyvin rahkan sekaan ja väri oli taattu!

Pullataikina

Sekoita 2,5dl kädenlämpöistä maitoa ja puoli palaa hiivaa. Lisää yksi kananmuna, 1tl suolaa, 1 dl sokeria ja 0,5tl kardemummaa. Sekoita ja ala lisäämään vehnäjauhoja desi keraallaan, yhteensä 7,5-8dl. Kun jauhot on lisätty lähes kaikki, lisää vielä 100g pehmeää voita. Vaivaa taikinaan hyvä sitko ja anna kohota tunnin tai kaksi.

Leivo taikinasta 16 pientä pullaa ja nosta pellille kohoamaan. Kun pullat ovat kohonneet, paina esim. lasilla kuoppa keskelle. Voitele pullat kananmunalla ja täytä rahkatäytteellä. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10min.

Rahkatäyte

Sekoita 250g rahkaa, 1 kananmuna, 0,5dl sokeria, 1tl vaniljasokeria, 1tl sitruunamehua ja 1,5dl (pakaste)vadelmia mehuineen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti